ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάντως, τις εκλογές ...δεν τις φοβούνται

Συνεννόηση και συναίνεση ζητούν τώρα στο ΠΑΣΟΚ

Το "χαρτί" της σταθερότητας και της συναίνεσης παίζουν -ως αναμενόταν- τώρα στο ΠΑΣΟΚ.

Με τον ίδιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο να μιλά με τα καλυτερα λόγια για τον Σταύρο Δήμα, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον καταλληλότερο διάδοχο του Κάρολου Παπούλια, αφού "μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα του ρυθμιστή του πολιτεύματος, του εκπροσώπου της εθνικής ενότητας, του συμβόλου της συναίνεσης" και "εκπληρώνει στο ακέραιο τις προδιαγραφές του προεδρικού αξιώματος" ως "μετριοπαθής, με μακρά διαδρομή, ευπαρουσίαστος διεθνώς, με μεγάλη κυβερνητική εμπειρία και καταξιωμένος ως επίτροπος της ΕΕ", στην Χαριλάου Τρικούπη δηλώνουν τώρα πως η κυβέρνηση αγωνίζεται για την σταθερότητα.

Υποστηρίζοντας πως το βασικό θέμα για την χώρα ήταν να φύγει από το γήπεδο της πολιτικής αβεβαιότητας, της πολιτικής αστάθειας και της ανυπολυψίας, την οποία χρεώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και τα περί "αποστασιών", ζητούν εθνική συνεννόηση και συναίνεση, ως επιπλέον όπλο στην διαπραγματευτική ισχύ της χώρας. "Όσο το εθνικό μέτωπο ισχυροποιείται, αντί να μας ζητούνται παράλογα, βλαπτικά και περιττά μέτρα θα πηγαίνουμε σε λογικές λύσεις, όπως έγινε σε άλλες χώρες που εκεί υπήρχαν αυτές οι προϋποθέσεις", λένε, φέρνοντας ως παραδείγματα την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.

Το βάρος βεβαίως, πέφτει στους  βουλευτές, που θα κληθούν το επόμενο διάστημα να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τα επιτελεία της Συγγρού και της Χαριλάου Τρικούπη να επιχειρούν να θέσουν, νέα, σοβαρά διλήμματα και σε κάθε περίπτωση να αποσυνδέουν την εκλογή Προέδρου από τον προϋπολογισμό, κλείνοντας έτσι το μάτι σε όσους ανεξάρτητους βουλευτές, αλλά και βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛΛ που επιθυμούν να διεμβολίσουν, που δεν ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή...

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, στο ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να δηλώνουν πως ...δεν φοβούνται τις εκλογές. "Αν η αντιπολίτευση θέλει να τις προκαλέσει, αν η κοινή γνώμη δεν αντιδράσει και δεν επιβάλει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, θα πάμε σε εκλογές και εκεί θα μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας, όχι απολογούμενοι αλλά λέγοντας τι ακριβώς έχει συμβεί (...) Αρκετά πια", είπε ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εξοργισμένος μάλιστα από την 'υβριστική' -όπως την χαρακτήρισε- θεωρία ότι επεβλήθησαν μέτρα από την κυβέρνηση που θα μπορούσαν να αποφευχθούν...

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. διελυσαν τα παντα ζητανε και τα ρεστα,πολιτκος τυχοδιωκτισμος ανεγγεφαλη πολιτικη συμπεριφορα. κατα τα αλλα Δημοκρατικη Παραταξη .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.