ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Το banoffee στη βεράντα

Υλικά
1 φλιτζ. αμύγδαλα
1 φλιτζ. καρύδια
2 κ.σ. μέλι
2 ώριμες μπανάνες
1 φλιτζ. βούτυρο αμυγδάλου (δείτε τρόπο παρασκευής παρακάτω)
1 νεαρή μπανάνα κομμένη σε λεπτές ροδέλες

Εκτέλεση

Παίρνω κάμποσα ανάλατα αμύγδαλα - περίπου δύο κούπες τη φορά -, ζεσταίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τα απλώνω σε χαρτί φούρνου, πάνω σε μία σχάρα ή ένα πολύ ρηχό ταψί. Τα ψήνω για 10 με 12 λεπτά, δαγκώνω ένα για να σιγουρευτώ πως έχουν ροδίσει και μέσα και τα αφήνω να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν καλά, τα βάζω στο μπλέντερ και ξεκινώ το χτύπημα. Όσο το άλεσμά τους προχωρά, το έλαιο από τα αμύγδαλα τα μετατρέπει σταδιακά σε μαλακό πολτό. Ίσως χρειαστούν λίγη βοήθεια με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο αλλά συνήθως το έλαιό τους αρκεί. Μόνο που κάθε τόσο θα πρέπει με ένα κουτάλι να καθαρίζετε τα τοιχώματα και να συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσουν για τα καλά τα αμύγδαλα. Κλείστε το σε βαζάκια που σφραγίζουν γερά και μπορεί να μείνει στο ψυγείο ανέπαφο για εβδομάδες. Η γεύση του πλούσια και γλυκιά, θα σας χρησιμεύσει σε πολλά καλοκαιρινά γλυκά, όπως αυτό εδώ το εναλλακτικό banoffee.

Αφού, λοιπόν, εξασφαλίσετε το βούτυρο αμυγδάλου, ξεκινά το εύκολο μέρος, η ετοιμασία του γλυκού: στο μπλέντερ χτυπάτε τα καρύδια με τα αμύγδαλα και τις δύο κουταλιές μέλι, μέχρι να γίνουν μικρά κομμάτια αλλά όχι σκόνη, να «κρατάνε» στο δόντι. Κόβετε δύο από τις μπανάνες σε ροδέλες και τις ρίχνετε σε ένα βαθύ μπολ. Από πάνω προσθέτετε δύο με τρεις κουταλιές της σούπας από το βούτυρο αμυγδάλου και με τον αυγοδάρτη ή με μίξερ χειρός ξεκινάτε το ανακάτεμα. Μόλις τα υλικά ενωθούν, το αφήνετε κατά μέρος - σχεδόν τελειώσατε. Κόβετε την τελευταία μπανάνα σε ροδέλες και αρχίζετε το μοίρασμα σε ποτήρια κάπως έτσι:
Στη βάση οι μελωμένοι και αλεσμένοι ξηροί καρποί, από πάνω μία στρώση από την κρέμα μπανάνας - βουτύρου, πάλι ξηροί καρποί, μισή κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου, ξηροί καρποί ξανά και τέλος ροδέλες μπανάνας. Επαναλαμβάνετε το ίδιο και για τα τέσσερα ποτήρια. Οι πιο ακόλαστοι της βεράντας, ας μη διστάσουν να προσθέσουν μπόλικη παγωμένη σαντιγύ.

Πηγή : www.bostanistas.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.