ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρυξέλλες

Παράταση Μνημονίου επί τάπητος – Τι συζητήθηκε στο EuroWorking Group

Η παράταση του Μνημονίου για 6 ακόμη μήνες έπεσε στο τραπέζι του EuroWorking Group, η Αθήνα όμως από την πλευρά της αποδέχεται παράταση μόνον λίγων εβδομάδων (διάστημα που δεν θα ξεπερνά των ενάμιση μήνα).

Σε κάθε περίπτωση η πολυσυζητημένη συμφωνία με τους δανειστές δεν επετεύχθη και έτσι στο Eurogroup της Δευτέρας θα τεθεί επί τάπητος και η «επόμενη ημέρα». Το EWG πάντως προτρέπει τις δύο πλευρές να τα «κλείσουν» την αξιολόγηση έως τις 14 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών «στη σημερινή συζήτηση στο EuroWorking Group στις Βρυξέλλες αναγνωρίστηκε η περαιτέρω σύγκλιση των τελευταίων ημερών στις συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα και διατυπώθηκε η έντονη προτροπή του οργάνου να υπάρξει συμφωνία αξιολόγησης ως τις 14 Δεκεμβρίου».

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν δε, πως «στόχος είναι να κινηθούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες στα κράτη μέλη για την παροχή προληπτικής γραμμής πίστωσης. Δεδομένων των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων ίσως απαιτηθεί μια βραχυχρόνια τεχνική παράταση».

Τα θέματα αυτά θα απασχολήσουν το Eurogroup της Δευτέρας 08/12/2014.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.