ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Και η προώθηση των συμφερόντων της ιδιωτικής εκπαίδευσης»

Τμήμα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: Προτεραιότητα του υπουργείου Παιδείας η διαφήμιση των κολεγίων

Με κοινή ανακοίνωση, το τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και η επιτροπή Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Παιδείας και Θρησκευμάτων κατηγορούν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ότι έχει ως προτεραιότητά της, την προώθηση των συμφερόντων της ιδιωτικής εκπαίδευσης και τη διαφήμιση των κολεγίων.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, το υπουργείο Παιδείας με έγγραφο του «ενέκρινε την πραγματοποίηση οργανωμένων επισκέψεων του Deere στα δημόσια Λύκεια της χώρας, οι οποίες στοχεύουν στη διαφήμιση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ιδιωτικού κολεγίου».

Ειδικότερα, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Με το υπ. αριθμ. 199648/Δ7/9/12/2014 έγγραφο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων εγκρίνεται το αίτημα επισκέψεων σε Λύκεια από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας. Όπως αναφέρεται στην εν λόγω έγκριση, “οι επισκέψεις στα σχολεία θα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους διευθυντές Λυκείων και τους υπευθύνους ΣΕΠ των Κέντρων Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) με στόχο: τη διοργάνωση παρουσιάσεων/workshops με ομιλίες από επαγγελματίες του χώρου για διάφορα αντικείμενα σπουδών (π.χ. Διοίκηση Επιχειρήσεων, Χρηματοοικονομικά, Τουρισμός, Τέχνες, Ψυχολογία, κ.ά.), την παρουσίαση των ειδικών υποτροφιών που δίνονται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε αριστούχους φοιτητές των ελληνικών ΑΕΙ-ΤΕΙ και την παρουσίαση του συνολικού προγράμματος ακαδημαϊκών υποτροφιών που προσφέρει το Deree βάσει του βαθμού απολυτηρίου”».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.