Neo

Γιατί τον έπιασε ξαφνικά τον Λοβέρδο ο πόνος για τον Γιώργο…

Πρώτα θέλησε να διεκδικήσει το ΠΑΣΟΚ, μετά υπαναχώρησε υπέρ του Ευάγγελου Βενιζέλου, αργότερα τα ‘σπάσανε’ και έφυγε για να δημιουργήσει άλλο κόμμα, στη συνέχεια χωρίς να αναστείλει τη λειτουργία του, επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ, και τώρα τον έπιασε ο πόνος για τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο λόγος για τον Ανδρέα Λοβέρδο, που αίφνης στηρίζει την ιδέα να γίνει συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας ο πρώην πρωθυπουργός να είναι μέσα. «Μιλώ για τον αρχηγό του 45% του 2009, που δεν θα ήθελα να τον δω να γίνεται ο ηγέτης του 2%», είπε, κάνοντας λόγο για "ψιθυριστές" που είναι εκτός Βουλής και θέλουν να μπουν σε αυτήν, για αυτό και "επηρεάζουν" τον πρώην πρωθυπουργό να μπει μπροστά. Μάλιστα. Δηλαδή, ιδανικό για τον Γιώργο Παπανδρέου είναι να μείνει σε ένα κόμμα του ...3%-4%, μαζί με όσους απαξιώνουν τόσο τον ίδιο όσο και το έργο του.

Βέβαια, ο Ανδρέας, ως Πατρινός που είναι, σκέφτεται πονηρά. Σου λέει: αν φτιάξει ο Γιώργος κόμμα το ΠΑΣΟΚ μπορεί και να μην μπει στη Βουλή. Οπότε πάπαλα η έδρα μου στη Β' Αθήνας. Ακόμη όμως κι αν μπει, στη Β' Αθήνας το ΠΑΣΟΚ το πολύ να βγάλει δύο (2) έδρες. Τη μία, με τα σημερινά δεδομένα, την έχει καπαρωμένη η Φώφη Γεννηματά. Αν στη Β' Αθήνας είναι υποψήφιος και ο Βενιζέλος και διαλέξει να καταλάβει αυτή την έδρα (και όχι της Α' Θεσσαλονίκης όπου μπορεί και να μην πάρει το ΠΑΣΟΚ έδρα) πάλι πάπαλα η έδρα για τον Λοβέρδο. Όμως και να μην είναι ο Βενιζέλος, ο Λοβέρδος για να πάρει την έδρα θα πρέπει να ξεπεράσει σε ψήφους τον Χρυσοχοΐδη και τον ...γερόλυκο Αποστόλη Κακλαμάνη, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ψηλά και τον Πύρρο Δήμα. Άρα για να μπορεί να ελπίζει ο Λοβέρδος σε έδρα θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να εκλέξει 3-4 βουλευτές. Κι αυτό μπορεί να το καταφέρει μόνον αν ο Παπανδρέου παραμείνει στο ΠΑΣΟΚ. Τόσο απλό. Και τόσο εξηγήσιμος ο πόνος του Ανδρέα για τον Γιώργο. Τις 2 έδρες στη Β' Αθήνας ή το 2% του ΠΑΣΟΚ φοβάται και όχι το 2% του Γιώργου, που, ειρήσθω εν παρόδω, ξέρει ότι δεν θα είναι 2%, αλλά πολύ περισσότερο και πάντως μεγαλύτερο από που θα πάρει το κόμμα του Βαγγέλη...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.