ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δε θα συνεργαστούμε με τα συντηρητικά κόμματα

Τσίπρας: «Μόνος δρόμος επιτυχίας η αυτοδυναμία»

Σήμα για διεύρυνση των συμμαχιών του κόμματος έστειλε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ο Αλέξης Τσίπρας, θέτοντας ως στόχο του κόμματος την αυτοδυναμία, την οποία, μάλιστα, χαρακτήρισε «μόνο δρόμο για την επιτυχία». Παράλληλα, σε δηλώσεις του στο Reuters, τόνισε πως "δεν είναι στις προθέσεις μας να προβούμε σε μονομερείς ενέργειες, εκτός αν μας εξαναγκάσουν".

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από όλα τα στελέχη του κόμματός του να τεθούν σε εκλογική ετοιμότητα, διαβλέποντας ότι ο δρόμος για τις εκλογές έχει ανοίξει και χωρίς να κρύβει την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της χθεσινής, πρώτης προεδρικής ψηφοφορίας. «Το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της  Δημοκρατίας αποτελεί ένα θετικό βήμα, καθώς στέλνει το μήνυμα ότι η δημοκρατία δεν εκβιάζεται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά το χθεσινό αποτέλεσμα, θα εντείνει από καλύτερη θέση την προσπάθειά του να σπάσει το κλίμα του φόβου, να πείσει ότι η δημοκρατία δεν είναι απειλή, αλλά διέξοδος. Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε την προοπτική της εκλογικής μας νίκης από ελπίδα για την Ελλάδα, σε προσδοκία για όλη την Ευρώπη», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Τρεις προϋποθέσεις

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε, στη συνεδρίαση του οργάνου, και τους βασικούς στόχους του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της προεκλογικής περιόδου -για την οποία η Κουμουνδούρου είναι βέβαιη. «Το κλειδί για να πετύχουμε τον στόχο μας θα είναι οι συσχετισμοί που θα διαμορφωθούν στο λαό. Όσο πιο ισχυρός βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο μεγαλύτερη η δυνατότητά μας να τα καταφέρουμε. Αν, όμως, δεν έχουμε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, κάποιοι θα μας περιμένουν στη γωνία για να μας εμποδίσουν, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις για τη χώρα», είπε, για να προσθέσει: «Συνεπώς, ο μόνος δρόμος της επιτυχίας είναι ο δρόμος της αυτοδυναμίας στη βουλή και αυτός ο δρόμος περνάει από τρεις προϋποθέσεις:

Την καταπολέμηση του φόβου.

Την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης του λαού.

Τη διεύρυνση των συμμαχιών μας», κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Δεν θα προβούμε σε μονομερείς ενέργειες εκτός αν μας εξαναγκάσουν"

Ο κ. Τσίπρας, δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters, απέκλεισε συνεργασίες με τα συντηρητικά όπως επίσης και με κεντρώα κόμματα που έχουν σκοπό να αποφύγουν τις εκλογές.

Προέταξε, μάλιστα, την ανάγκη μίας κοινής ευρωπαϊκής λύσης για την διαγραφή του χρέους,  τονίζοντας πώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες.

«Διαπραγμάτευση» σημαίνει ότι θέλουμε συμφωνημένη λύση, είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι αναμένει μια «σκληρή» στάση από τους εταίρους,  αρχικά.

«Σχετικά με το χρέος και τη δανειακή σύμβαση που θα επαναδιαπραγματευθούμε, δεν είναι στις προθέσεις μας να προβούμε σε μονομερείς ενέργειες, εκτός αν μας εξαναγκάσουν, παρόλο που πιστεύω ότι κανένας δεν θα μας εξαναγκάσει σε μονομερείς ενέργειες, γιατί κανείς δεν θα ωφεληθεί από μια τέτοια εξέλιξη στην καρδιά της Ευρώπης», κατέληξε.

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. GKP 6:26 19/12/2014

    Σιγά μην σου δώσω αυτοδυναμία για να με ξεσκίσεις στη φορολογία ανεπάγγελτε χωρίς κανένα ένσημο.Όπως η φασιστική αντίληψη του Γιάννη Μηλιού ότι άν δεν έχετε αυτοδυναμία θα κάνετε συνεχώς εκλογές.Άντε ρε Ανθέλληνες που νομίζετε ότι είσαστε το κέντρο της γής.

  2. gp 23:52 18/12/2014

    Είδαμε πόσο πολύ θα βηθήσουν την Ελλάδα οι ξένοι Ευρωπαίοι συνεταίροι σου Τσίπρα, όπως το Γερμανικό αριστερό κόμμα DIE LINKE που ψήφισε για πολλοστή φορά να μην πάρει η Ελλάδα οικονομική βοήθεια από την Γερμανία και να χρεοκοπήσει.Τους βολεύει κάποιους η εκλογή σου Αλέξη γιατί αντί να χρεοκωπήσουν την Ελλάδα από το εξωτερικό θα την χρεοκωπήσεις εσύ από μέσα.

  3. PONTIOS. 19:57 18/12/2014

    Αυτοδύναμη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει πορεία πρός την τελική πτώχευση της Ελλάδας.Ο Τσίπρας θα αποδειχτεί το μοιραίο πρόσωπο για την Ελλάδα και τους Έλληνες το 2015. Ήδη έκανε ζημία με την επιμονή του για εκλογές.Μόνο το αξίωμα του Πρωθυπουργού θέλει μα καβαλήσει.Το μόνο που μπορεί να υποσχεθεί αφού δεν θα τον δανείζει κανείς είναι περισσότεροι φόροι και περισσότεροι Λαθρομετανάστες.Μην νομίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι η Ελλάδα είναι το κέντρο της γής, ελάχιστα απασχολεί τις υπόλοιπες χώρες ειδικά ο Τσίπρας

  4. PONTIOS. 19:48 18/12/2014

    Μεγάλη ιδέα έχει ο Τσίπρας για τον εαυτό του.Σιγά μην προσδοκά η Ευρώπη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ για να αλλάξει.Τίποτα δεν θα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί πολύ απλά η Ελλάδα είναι μια μικρή υπερχρεωμένη χώρα το 2 τοις εκατό της Ε.Ε. και δεν την υπολογίζει κανείς ούτε αυτήν, ούτε τον Τσίπρα.Δεν είναι ούτε η Γαλλία, ούτε η Αγγλία.Μόνο οι Έλληνες θα πάθουν ζημιά και μάλιστα μη αναστρέψιμη με νίκη του Τσίπρα.Απλά θα χρεοκοπήσουν οριστικά.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.