ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βολές κατά Σαμαρά και Ευρωπαίων

Τσίπρας: Θα παίζουμε λύρα και οι αγορές θα χορεύουν πεντοζάλη

Ολομέτωπη επίθεση κατά του πρωθυπουργού αλλά και σαφές μήνυμα κατά των Ευρωπαίων μετά τα σενάρια περί Grexit τα οποία αναζωπυρώθηκαν τις τελευταίες ημέρες εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο.

Σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση εξαπέλυσε  από το Ηράκλειο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.Παράλληλα είπε ότι «η αντίστροφη μέτρηση για τη συγκυβέρνηση έχει ξεκινήσει», και τόνισε ότι έρχεται η ώρα της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της αριστεράς ενώ χαρακτήρισε τον κ. Σαμαρά ως "Πρωθυπουργό του χάους".

O κ. Τσίπρας μιλώντας στο πλαίσιο της ανοικτής προγραμματικής διαβούλευσης που πραγματοποιείται στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ στις θεματικές ενότητες: «Πρωτογενής τομέας- Τουρισμός- Ανάπτυξη/Υποδομές», μίλησε για ιστορικές στιγμές και για μια νέα σελίδα που ανοίγεται μπροστά στην πατρίδα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι, «η αντίστροφη μέτρηση για τη συγκυβέρνηση και τις πολιτικές της καταστροφής έχει αρχίσει».

Ακολούθως ο κ. Τσίπρας είπε ότι «τα κέντρα της εγχώριας διαπλοκής και της διεθνούς τοκογλυφίας τρομοκρατούν και γαβγίζουν αλλά μάταια πρόσθεσε ο πολιτικός τους χρόνος έχει τελειώσει».

Επίσης, χαρακτήρισε την επίσπευση της διαδικασίας για την εκλογή προέδρου ως «έναν σπασμό πριν το τέλος» και αναφερόμενος στον κ. Σαμαρά είπε πως «θυμήθηκε πάλι το Grexit, ξεχνώντας ότι μόλις προχτές πανηγύριζε γιατί η Ελλάδα ξέφυγε οριστικά από τον κίνδυνο να βρεθεί εκτός ευρωζώνης».

Συνεχίζοντας την επίθεση στον Πρωθυπουργό τον κατηγόρησε για κινδυνολογική έξαρση που απειλεί τους Έλληνες με το χάος και έκανε λόγο για "Σαμαράς exit".

Ακόμη, υποστήριξε ότι ο Πρωθυπουργός έφτασε να εκλιπαρεί σχεδόν δημόσια τις λεγόμενες αγορές να επιτεθούν στη χώρα χαρακτηρίζοντας τον κ. Σαμαρά ως τον πρωθυπουργό του χάους».Στο σημείο αυτό ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι «τα ψέματα τελείωσαν, εξαντλήθηκαν, χρησιμοποιήθηκαν το 2012. Αλλά το 2014 δεν είναι 2012 για να πιάσει ο εκφοβισμός».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο 2012 αναπτύσσοντας τις απόψεις του: «Προειδοποιούμε ,συνέχισε , ότι όσοι επιλέξουν να παίξουν με τη σταθερότητα της χώρας θα πληρώσουν βαρύ τίμημα. Θα αποδοθούν ευθύνες, όχι μόνο πολιτικές. Και όσοι παίζουν με τη χώρα θα πληρώσουν ακριβά».

Παράλληλα κάλεσε τον κ. Σαμαρά, «να σταματήσει να κρύβεται» όπως είπε και έθεσε μια σειρά ερωτημάτων για δεσμεύσεις σε αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία αλλά και στα φάρμακα για μείωση και των κύριων συντάξεων μέσω της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και για απελευθέρωση απολύσεων;
Αμέσως μετά υπογράμμισε ότι, είναι η ώρα του πολίτη η ώρα του λαού η ώρα της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της αριστεράς που έρχεται όχι όπως σημείωσε , για να αναλάβει εξουσία αλλά για να αναλάβει ευθύνη.

Ακολούθως αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης λέγοντας ότι θα εφαρμοστεί. "Το πρόγραμμα μας κοστίζει 12 δισ. ευρώ κι έχουμε εντοπίσει τις πηγές χρηματοδότησής του" είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε πως υπάρχει αναλυτική τεκμηρίωση που έχει κατατεθεί.«Τελεία και παύλα» είπε

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε : Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων του, δεν έρχεται να παίξει το παιγνίδι της εξουσίας με τους όρους του χτες.
«Εμείς έχουμε μια άλλη, βαθιά δημοκρατική, αντίληψη για την εξουσία, τους τρόπους άσκησής της, τους σκοπούς της. Και φυσικά έχουμε μια άλλη αντίληψη, εντελώς διαφορετική από τη σημερινή, για τις δυνατότητες της οικονομίας και της κοινωνίας μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα όσα είπε μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει την Ελλάδα θα είναι η αρχή της αλλαγής στην Ευρώπη θα καταστήσει τη χώρα μας αξιόπιστο συνομιλητή. Και θα βάλει ως όριο σε κάθε διαπραγμάτευση, σε κάθε αντιπαράθεση, σε κάθε συμφωνία, την επιβίωση της χώρας και των ανθρώπων.
«Ας μην έχουν αυταπάτες, συνέχισε, οι συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης, που τις τελευταίες μέρες απλώνουν πάλι το χέρι τους πάνω από τη χώρα και τη δημοκρατία. Εμείς είμαστε σκληρά καρύδια. Αλλά και οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν εκβιάζονται ούτε τρομοκρατούνται εύκολα. Αντιθέτως πεισμώνουν» είπε ο κ. Τσίπρας .

Στη συνέχεια απευθυνόμενος στους εταίρους μας στην Ευρώπη υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα δεν είναι χώρα ενοικιαστής στο κοινό μας σπίτι, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Δεν είναι αυτοί ιδιοκτήτες και εμείς ενοικιαστές. Ούτε η ελληνικές κυβερνήσεις θα είναι από εδώ και στο εξής εισπράκτορες των ενοικίων τους».
Μην, παίζουν συνέχισε, με το αίσθημα της αξιοπρέπειας του περήφανου λαού μας. Στην Ευρώπη είμαστε ιδιοκτήτες όσο κι αυτοί. Χρωστάμε, ναι. Αλλά μας χρωστάνε κι αυτοί.

«Μερικοί νομίζουν -συνέχισε - ότι οι αγορές θα βαράνε το νταούλι κι εμείς θα χορεύουμε στο σκοπό τους. Ε λοιπόν εμείς θα παίζουμε στο εξής το νταούλι, ή μάλλον τη λύρα της Κρήτης, κι εκείνοι θα χορεύουν πεντοζάλη».

Κάλεσε όλους να εμπιστευθούν τον ΣΥΡΙΖΑ και ανέπτυξε στη συνέχεια το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τους τρεις πυλώνες του.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην Κρήτη στις τεράστιες ελλείψεις στις υποδομές και σε ότι αφορά στο ΒΟΑΚ και το αεροδρόμιο Καστελίου τα χαρακτήρισε σημαντικά αναπτυξιακά έργα, ο σχεδιασμός των οποίων πρέπει να γίνεται με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.
Τέλος, κάλεσε όλους τους πολίτες, από όποιο πολιτικό χώρο κι αν προέρχονται, να κάνουν δική τους τη μάχη για την πολιτική και κοινωνική αλλαγή ενώ τόνισε: «Στόχος μας είναι να ακούσουμε τους φορείς και να συνθέσουμε μαζί με την κοινωνία το σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας και παρά τις Κασσάνδρες θα τα καταφέρουμε».

Το σύνθημα που κυριάρχησε στην αίθουσα του ξενοδοχείου κατά την είσοδο του αλλά και κατά την ομιλία του κ. Τσίπρα ήταν «ήρθε η ώρα της Αριστεράς. Ούτε Βενιζέλος, ούτε Σαμαράς" ενώ την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής Αντιπολίτευσης και την συνδιασκεψη παρακολούθησαν μεταξύ άλλων περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευρ.Κουκιαδάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, άλλοι δήμαρχοι και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και φορέων.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Απορώ με την ανοησία του..
    Μα στ’αλήθεια, θέλετε να έχετε για πρωθυπουργό αυτόν τον απίθανο κλόουν;

  2. GKP 18:29 13/12/2014

    Με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι.Οι Ευρωπαίοι θα μας χορέψουν όλους στο ταψί.Ήδη το Χρηματιστήριο ετοιμάζεται να μηδενίσει και όπως είπε ο οικονομολόγος Βαρουφάκης που υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, οι Γερμανικές τράπεζες μόλις εκλεγεί ο Τσίπρας θα μειώσουν την ρευστότητα των Ελληνικών τραπεζών.Πιστεύει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι με συμμαχίες με την Κούβα και την Βενεζουέλα θα χρηματοδοτήσει την Ελληνική αγορά; Απλά ο Τσίπρας θα βάλει την ταφόπλακα στην ήδη πεθαμένη Ελληνική οικονομία.Ο Ρουμπινί, ο Σόρος και ο Πόλσον τριβουν τα χέρια τους και εύχονται νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.