ΚΟΣΜΟΣ

Στη Συρία

Οι τζιχαντιστές απαίτησαν από τους καταστηματάρχες να κλείνουν το ασύρματο Ίντερνετ στην προσευχή

Να κλείνουν το ασύρματο Internet κατά τη διάρκεια της προσευχής των Μουσουλμάνων, ζήτησαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους από τους καταστηματάρχες της πόλης Ντέιρ αλ-Ζορ στην ανατολική Συρία, σύμφωνα με σχετική αναφορά του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μια οργάνωση που παρακολουθεί στενά τις πολεμικές εξελίξεις στην χώρα.  

Η οργάνωση που έχει την έδρα της στη Βρετανία επικαλείται ένα σχετικό έγγραφο των ισλαμιστών το οποίο ήρθε στην κατοχή της και το οποίο αναφέρει: «Όλοι οι καταστηματάρχες πρέπει να σταματήσουν την παροχή ασύρματου Internet σε περιόδους προσευχής». Αυτό πρέπει να γίνεται καθημερινά πέντε φορές καθώς τόσες είναι και οι προσευχές των Μουσουλμάνων σε ημερήσια βάση.

Όπως αναφέρει το Παρατηρητήριο, το οποίο παρακολουθεί τις εμφύλιες συγκρούσεις χρησιμοποιώντας ένα δίκτυο από διάφορες πηγές εντός της Συρίας η ενέργεια των τζιχαντιστών είναι ένα ακόμη δείγμα της προσπάθειας του Ισλαμικού Κράτους να επιβάλει ελέγχους στη δημόσια ζωή και στη εν γένει συμπεριφορά των πολιτών καθώς επιδιώκει να οικοδομήσει αυτό που οι ακραίοι ισλαμιστές περιγράφουν ως ένα χαλιφάτο στην καρδιά της Μέσης Ανατολής.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφερε επίσης ότι από την Κυριακή οι αποκαλούμενες αρχές του Ισλαμικού Κράτους στη Ντέιρ αλ-Ζορ είχαν ζητήσει από τους ιδιοκτήτες καφετεριών, να κλείσουν όλη τη νύχτα το διαδίκτυο ώστε να μην μπορούν να ελεγχθούν οι λεπτομέρειες των στρατιωτικών τους κινήσεων.

Το Ισλαμικό κράτος ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ντέιρ αλ-Ζορ, καθώς και την επαρχία Ράκα στα βορειοδυτικά της Συρίας. Στην πόλη Ράκα οι τζιχαντιστές έχουν απαγορεύσει δια νόμου τη μουσική και τη δημοσίευση προσωπικών φωτογραφιών ενώ έχουν σχεδόν τα πάντα υπό τον έλεγχο τους, από τα αρτοποιεία και τα σχολεία, έως τα δικαστήρια και τα τζαμιά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.