ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Βασιλόπιτα Τούρτα με Λευκή Σοκολάτα

Υλικά
Για το κέικ:
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. βούτυρο
2 φλιτζ. ζάχαρη
4 αυγά
250 ml γάλα
1 κουτ γλυκού άρωμα υγρής βανίλιας
Για το σιρόπι:
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
2 κουτ. σούπας μέλι
2 κουτ. σούπας λικέρ Cointreau
Για τη γέμιση:
200 γρ. λευκή σοκολάτα
250 ml κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζ. τσαγιού cranberries (προαιρετικά)
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης (χοντροκομμένα)
Για την επικάλυψη:
500 γρ. χτυπημένη σαντιγί με λίγη ζάχαρη άχνη
Φιστίκια Αιγίνης (ψιλοκομμένα)

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα το κέικ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170Ο C βαθμούς. Αλείφουμε το ταψί με λίγο βούτυρο και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Ρίχνουμε το βούτυρο το μπολ του μίξερ και το χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να ασπρίσει το μίγμα. Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά και το άρωμα βανίλιας. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γάλα και λίγο - λίγο το αλεύρι ανακατεμένο. Μόλις το μίγμα ομοιογενοποιηθεί, το αδειάζουμε σε στρογγυλό ταψί και το ψήνουμε στους 180ο C για 55-60 λεπτά περίπου. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πολύ καλά.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί. Αναμιγνύουμε τη σοκολάτα με τη σαντιγί.
Παράλληλα βράζουμε, όλα μαζί, τα υλικά για το σιρόπι, για 3 λεπτά περίπου.
Για τη συναρμολόγηση. Κόβουμε το κέικ οριζόντια στη μέση. Βάζουμε το ένα κομμάτι σε πιατέλα και το αλείφουμε με τη μισή ποσότητα από το σιρόπι μας. Απλώνουμε πάνω του το μίγμα της γέμισης. Πασπαλίζουμε με τα cranberries (εάν βάλουμε) και το φιστίκι Αιγίνης και τοποθετούμε σε τυχαίο σημείο το φλουρί, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο. Σκεπάζουμε με το δεύτερο κομμάτι κέικ, το αλείφουμε με το υπόλοιπο σιρόπι και απλώνουμε σε ολόκληρη την τούρτα τη χτυπημένη σαντιγί. Κάνουμε μικρές ροζέτες στην επιφάνεια της τούρτας και πασπαλίζουμε με το τριμμένο φιστίκι. Εάν θέλουμε, στολίζουμε με φρέσκα κόκκινα φρούτα. Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 4 ώρες περίπου, πριν την κόψουμε.
Για να κοπεί πιο εύκολα το κέικ μας καλό θα ήταν να το έχουμε ετοιμάσει από την προηγούμενη μέρα έτσι ώστε να έχει κρυώσει καλά και να μην τρίβεται.
Για ταψί διαμέτρου 26-28 εκ.

Πηγή : www.flora.com.gr

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.