Υλικά
κουκούτσια από 2 κιλά βύσσινα (μαζί με τη φλούδα)
200 γρ. βύσσινα
1 λίτρο βότκα ή ρούμι
500 γρ. ζάχαρη
3 γαρίφαλα
1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση
Χαράζουμε τα βύσσινα με ένα μαχαίρι και
τα βάζουμε σε μία γυάλα μαζί με τα κουκούτσια . Προσθέτουμε τη ζάχαρη και την βότκα/ρούμι και σφραγίζουμε τη γυάλα με το καπάκι της. Τ' αφήνουμε στον ήλιο για 4 βδομάδες και ανακινούμε τις πρώτες μέρες για να λιώσει η ζάχαρη. Έπειτα προσθέτουμε την κανέλα και τα γαρίφαλα και αφήνουμε άλλες 2 βδομάδες. Φιλτράρουμε το λικέρ με ένα σουρωτήρι και ένα κομμάτι λεπτό τούλι και το αποθηκεύουμε σε γυάλινα μπουκάλια αποστειρωμένα.
Ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους πιστούς κατά την καθιερωμένη, γενική ακρόαση ...
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα