ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Βύσσινο ή κεράσι λικέρ

Υλικά
κουκούτσια από 2 κιλά βύσσινα (μαζί με τη φλούδα)
200 γρ. βύσσινα
1 λίτρο βότκα ή ρούμι
500 γρ. ζάχαρη
3 γαρίφαλα
1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση
Χαράζουμε τα βύσσινα με ένα μαχαίρι και
τα βάζουμε σε μία γυάλα μαζί με τα κουκούτσια . Προσθέτουμε τη ζάχαρη και την βότκα/ρούμι και σφραγίζουμε τη γυάλα με το καπάκι της. Τ' αφήνουμε στον ήλιο για 4 βδομάδες και ανακινούμε τις πρώτες μέρες για να λιώσει η ζάχαρη. Έπειτα προσθέτουμε την κανέλα και τα γαρίφαλα και αφήνουμε άλλες 2 βδομάδες. Φιλτράρουμε το λικέρ με ένα σουρωτήρι και ένα κομμάτι λεπτό τούλι και το αποθηκεύουμε σε γυάλινα μπουκάλια αποστειρωμένα.

Πηγή : thegastrin.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.