ΕΛΛΑΔΑ

Προσωρινό κατάλυμα για ...λίγους προσφέρει το ΥΠΕΣ

Βρεγμένοι και παγωμένοι στο Σύνταγμα οι Σύροι πρόσφυγες

Οι πολύπαθοι Σύροι πρόσφυγες παραμένουν ουσιαστικά παρατημένοι στην τύχη τους στην πλατεία Συντάγματος, όπου «διαμένουν» και διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι δεν βρίσκεται κάποια λύση στο πρόβλημά τους. Οι περίπου 200 Σύροι έχουν να αντιμετωπίσουν πλέον τον χειμωνιάτικο καιρό με το κρύο και την έντονη βροχόπτωση.

Οι Σύροι πρόσφυγες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα καιρικά φαινόμενα με πρόχειρες τέντες από μουσαμάδες, οι οποίες δεν τους προστατεύουν αφού έχουν «καθίσει» από την βροχή, ενώ έχουν βάλει ξύλινα τελάρα σε κάποια μόνο σημεία για να μην βρέχονται οι κουβέρτες και τα υποστρώματά τους... Οι 200 Σύροι βρίσκονται για 20η μέρα στο Σύνταγμα, εκ των οποίων μόνο οι γυναίκες και τα παιδιά δεν βρίσκονται σε απεργία πείνας για 14η συνεχόμενη ημέρα, ζητώντας ταξιδιωτικά έγγραφα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

syroi1

Στο Σύνταγμα βρέθηκε ξανά σήμερα το πρωί ο γ.γ του υπουργείου Εσωτερικών, Άγγελος Συρίγος, ο οποίος είπε στον Σύρο συντονιστή ότι υπάρχει διαθέσιμος χώρος για να μεταφερθούν περίπου 30 άτομα, κυρίως γυναίκες και παιδιά.

Πάντως για τους πολύπαθους Σύρους δεν αποτελεί λύση να βρεθεί προσωρινό κατάλυμα μόνο για αυτά τα άτομα.

Να πούμε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μιχελογιαννάκης, πέρασε το βράδυ σε σκηνή μαζί με τους Σύρους πρόσφυγες, βρισκόμενος σε απεργία πείνας για 3η μέρα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.