ΚΟΣΜΟΣ

Ακυρώθηκαν πτήσεις στο Μάντσεστερ

Χιονοπτώσεις πλήττουν τη βόρεια Βρετανία - Περισσότερα από 200 σχολεία παρέμειναν κλειστά

Περισσότερα από 200 σχολεία παρέμειναν κλειστά σήμερα στη βόρεια Βρετανία, ιδίως στη Βόρεια Ιρλανδία, ενώ όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ ακυρώθηκαν εξαιτίας των χιονοπτώσεων που πλήττουν την περιοχή.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε ακυρώσει όλες τις αναχωρήσεις και αφίξεις για ένα σύντομο διάστημα, τον χρόνο δηλαδή που χρειαζόμαστε προκειμένου να καθαρίσουμε από το χιόνι τους διαδρόμους προσγείωσης - απογείωσης προκειμένου να επιστρέψουμε όσο το δυνατόν συντομότερα στους φυσιολογικούς ρυθμούς λειτουργίας» γνωστοποίησε ένας εκπρόσωπος τύπου του αεροδρομίου του Μάντσεστερ.

Πολλά δρομολόγια των τρένων μεταξύ του Μάντσεστερ και του Γιόρκσιρ επίσης ακυρώθηκαν εξαιτίας των χιονοπτώσεων.

Περισσότερα από 130 σχολεία παρέμειναν κλειστά στη Βόρεια Ιρλανδία και περίπου 70 στην Αγγλία.

«Ζήτησα να τεθούν σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα που προβλέπονται στην περίπτωση σφοδρών χιονοπτώσεων. Τα εκχιονιστικά οχήματα έχουν βγει στους δρόμους και οι πολίτες πρέπει να προσέχουν τις προειδοποιήσεις που εκδίδουν οι αρχές» δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Βρετανίας, η Met, κήρυξε σε μεγάλο τμήμα της χώρας την κατάσταση κίτρινου συναγερμού και τη βόρεια Αγγλία σε πορτοκαλί συναγερμό προειδοποιώντας για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν βρέφη και ηλικιωμένοι από το παρατεταμένο ψύχος.

«Μια χιονοθύελλα πλήττει το βόρειο Μάντσεστερ και χιονοπτώσεις σημειώνονται σε πολλές περιοχές στα βόρεια και τα δυτικά της χώρας» διευκρίνισε ο Σάιμον Πέιτριντζ της Met.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.