ΕΚΛΟΓΕΣ 2015

Συνέντευξη Γ. Παπανδρέου στον ΑΝΤ1

Δεν έφτιαξα το Κίνημα για τις δημοσκοπήσεις

Απαράδεκτο χαρακτήρισε τον αποκλεισμό περίπου 100.000 νέων ψηφοφόρων, αλλά και εκείνον των νέων κινημάτων όπως του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών από τον τηλεοπτικό χρόνο, ο Γιώργος Παπανδρέου.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο πρώην πρωθυπουργός επέμεινε ότι το πρόβλημα στην χώρα μας είναι η δημοκρατική λειτουργία του κράτους, ενώ αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι ταυτίστηκε με τις πιο συντηρητικές εκφάνσεις της ΝΔ και της Δεξιάς, αφού «άλλο πράγμα είναι η συνεργασία και άλλο το να αφομοιωθείς», όπως χαρακτηριστικά είπε, παραπέμποντας σε προτάσεις που έκανε εγκαίρως, αλλά αγνοήθηκαν.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, χαρακτήρισε υποχρέωσή του το νέο ξεκίνημα που πραγματοποιεί στη βάση αξιών και αρχών που εγκαταλείφθηκαν από το πρώην κόμμα του το τελευταίο διάστημα. «Δεν είναι προσωπικό μου ζήτημα ή ζήτημα δικαίωσης», είπε, αναφερόμενος σε χιλιάδες πολίτες που έμειναν ‘άστεγοι’ πολιτικά και θέλουν να δουν τον χώρο της παράταξης να ξαναχτίζεται. «Δεν μπορούμε να είμαστε παρακολούθημα της Δεξιάς. Δεν μπορούμε να υιοθετούμε πρακτικές που πολεμήσαμε το 2009», είπε.

Αναφερόμενος στην περίοδο της πρωθυπουργίας του, θύμισε ότι έβαλε το κεφάλι του στον ντορβά ως πολιτικός, αλλά αρνήθηκε να παίξει ζάρια με την χώρα, όπως υποστήριξε ότι έκανε πρόσφατα ο Αντώνης Σαμαράς. «Αυτό που έκανα, το έκανα για την πατρίδα. Βεβαίως είχε πολιτικό κόστος. Όμως αποφύγαμε μία βαθύτερη κρίση που λέγεται χρεοκοπία», είπε, θυμίζοντας ότι δεν θα είχαμε φτάσει στο μνημόνιο αν δεν είχε διπλασιαστεί το χρέος της χώρας. «Αν είχαμε φτιάξει το κράτος, δεν θα χρειαζόμασταν μνημόνιο», είπε, επαναλαμβάνοντας ότι είμαστε μεταξύ των 30-35 πλουσιότερων χωρών του κόσμου και θυμίζοντας όσα έλεγε για την ανάγκη διαφάνειας, αξιοκρατίας και αποτελεσματικού κράτους.

Ο πρόεδρος του Κινήματος υπήρξε κάθετος στο ότι ήταν ο κ.Καραμανλής που παρέδωσε στην κυβέρνησή του την χώρα σχεδόν χρεοκοπημένη, με ένα τεράστιο χρέος, αλλά και ένα τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας. «Πήρα αποφάσεις που δεν ήθελα να πάρω, απαραίτητες όμως για να αποφύγουμε την χρεοκοπία», είπε, σημειώνοντας ότι ακριβώς για να μην χαθούν αυτές οι ιδέες της αλλαγής του κράτους φτιάχτηκε το Κίνημα. «Μιλάω για ένα σοβαρό σοσιαλιστικό κόμμα, στη βάση αξιών. Για ένα σοβαρό δημοκρατικό κόμμα», είπε, παρατηρώντας σοβαρή πλέον ιδεολογική διαφορά με το ΠΑΣΟΚ και θυμίζοντας τον επιτυχημένο τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε κρίσεις στο παρελθόν, από όποια θέση και αν υπηρέτησε την χώρα. «Ξεκινήσαμε με συγκεκριμένες αρχές και πρόγραμμα να αλλάξουμε το κράτος, να υπάρξει μία χώρα απελευθερωμένη από μικρά και μεγάλα συμφέροντα», είπε, θυμίζοντας τις αντιστάσεις που αντιμετώπισε, αλλά και το ότι επί διακυβέρνησής του έγινε η αρχή με τη Δι@υγεια, τον οικονομικό επίτροπο κ.ο.κ. «Αυτές τις αλλαγές πρέπει να συνεχίσουμε», είπε, αντιτάσσοντας στο σχόλιο της δημοσιογράφου ότι ‘παρόλα αυτά η χώρα έσκασε’, πως «η χώρα ήταν να σκάσει και εμείς το εμποδίσαμε».

«Δεν έφτιαξα το Κίνημα για τις δημοσκοπήσεις», είπε αντικρούοντας το επιχείρημα των χαμηλών ποσοστών , «όπως δεν υπολόγισα το κόστος ως πρωθυπουργός». Παρατήρησε άλλωστε τον ενθουσιασμό με τον οποίο τον υποδέχεται ο κόσμος στις εκδηλώσεις του Κινήματος ανά την Ελλάδα και θύμισε ότι το Κίνημα βρίσκεται στο ξεκίνημά του, καλώντας τον κόσμο να διαδώσει τις ιδέες του τις επόμενες μέρες. «Δεν μπήκα σε αυτή τη νέα πορεία με την λογική να βολευτώ. Θα μπορούσα να βολευτώ στη θέση του βουλευτή», είπε, καλώντας τους συμπολίτες του να συστρατευθούν μαζί του στο νέο του εγχείρημα.

Ο κ.Παπανδρέου, υπερασπίστηκε τέλος την πρότασή του για δημοψήφισμα στο παρελθόν, ως σωτήριο για την απελευθέρωση της χώρας από διαμεσολαβητές, καθώς θα μιλούσαν οι πολίτες όταν όλες οι δυνάμεις πετροβολούσαν τότε και υπηρετούν σήμερα τη δική του πολιτική…

 

9 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΠΑΜΕ ΠΡΟΕΔΡΕ !!!!!!!!!!!!!

  2. Αγγελος 23:50 13/01/2015

    Θεοι και δαιμονες συμμαχησαν για να μην ακουστει ο Παπανδρεου.ΜΜΕ,Διαπλεκομενοι,Πολιτικοι,Καναλαρχες,Εργολαβοι,Εκδοτες δινουν τα ρεστα τους για να μην μπει στην Βουλη ο Παπανδρεου.Στην Βουλη το Κινημα θα μπει γιατι το θελουμε εμεις και μερικοι απο εσας θα χασετε τον υπνο σας.

  3. ΒΕΝΙΑ 23:33 13/01/2015

    Δεν έχει σημασία αν της επέβαλλαν αυτό το φέρσιμο.
    Τόσο αναξιοπρεπής είναι η ίδια?
    Τουλάχιστον ευγένεια!!!
    Τι ήθελε να μας παραστήσει?

  4. ΝΙκος 23:29 13/01/2015

    ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΣ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΜΙΝΤΙΑΚΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΜΕΓΑΛΟΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΛΣΘΡΕΜΠΟΡΟΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΛΠ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ. Η ΑΔΑΜΑΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΨΥΧΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ.

  5. Kostas 23:27 13/01/2015

    Απαράδεκτη η Χούκλη. Είναι δημοσιογραφία αυτό το πράμα που έκανε απόψε? Ντροπή τόσα χρόνια καριέρας τα φτύνει η ίδια… Αλλά είναι γλυκά τα φράγκα…

  6. ΒΕΝΙΑ 23:03 13/01/2015

    Κρίμα!!
    Το ψωμάκι της φυσικά βγαζει,αλλά αν σου πουν για ενα κομμάτι ψωμί «πήγαινε να πνιγείς» θα πας?

  7. curfu 22:44 13/01/2015

    ΜΟΛΙΣ ΧΑΣΑΤΕ Κα ΧΟΥΚΛΗ ΕΝΑ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΠΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΣΑΣ.ΑΠΟΨΕ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΜΙΑ ΑΓΕΝΗ ΝΕΥΡΙΚΗ ΕΜΠΑΘΗ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΛΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ «ΠΕΔΙΟ» ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤ. ΤΙΣ ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΟΛΟΠΛΟΚΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΠΌΥ ΤΑΪΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ .

  8. Αυτο που σημαδεψε την ολιγολεπτη συνεντευξη ενος πρωην Πρωθυπουργου αποψε,ειναι η απαραδεκτη αγενεια που επεδειξε η κυρια Χουκλη μη επιτρεποντας τον να ολοκληρωσει καμια σκεψη του ,με συνεχεις διακοπες και επιθετικη διαθεση που προδιδε ανεξηγητο εκνευρισμο. Κριμα….Δεν μας ειχε συνηθησει μεχρι τωρα σε τετοιες συμπεριφορες η δημοσιογραφος,ισως της επεβαλαν την προβεια του Ντοπερμαν και δεν της παει.

    • Θ.Τ. 23:45 13/01/2015

      # Ολύμπιος
      ΑΣΦΑΛΩΣ » … απαραδεκτη αγενεια που επεδειξε η κυρια Χουκλη μη επιτρεποντας τον να ολοκληρωσει καμια σκεψη του ,με συνεχεις διακοπες και επιθετικη διαθεση που προδιδε ανεξηγητο εκνευρισμο… »
      Διαφωνώ γιά τον ανεξήγητο εκνευρισμό, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΥ ΛΙΓΟ .

      Πολεμήστε όσο θέέτε τον ΓΑΠ ?
      Αλλά πολεμώντας τον έτσι ΜΠΑΜΠΕΣΙΚΑ, αυτό τα λέει όλα .
      Σύνθημα όλων των «δημοσιογράφων»
      ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΙ΄ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ, ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.