ΚΟΣΜΟΣ

Συντριπτικά ποσοστά για τον Πούτιν

Εννέα στους δέκα Ρώσους πιστεύουν πως η Δύση τους αντιμετωπίζει εχθρικά

Η συντριπτική πλειονότητα των Ρώσων, με ποσοστό σχεδόν εννέα στους δέκα, πιστεύουν πως η Δύση είναι «εχθρική» απέναντί τους και είναι διπλάσιοι απ΄ό,τι πριν από ένα χρόνο σύμφωνα με δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από τη κυβερνητική οργάνωση   Κέντρο Λεβάντα.

Για το 87% των Ρώσων που ερωτήθηκαν στα τέλη Δεκεμβρίου, «η Δύση έχει πολιτική εχθρική έναντι της Ρωσίας», σύμφωνα με την έρευνα αυτή που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1.600 προσώπων σε 46 περιφέρειες της Ρωσίας.

Οι περισσότεροι εξ αυτών βλέπουν μια απόδειξη της «εχθρότητας» αυτής στις κυρώσεις που υιοθετήθηκαν από τους Δυτικούς εναντίον της Μόσχας (51%) και άλλοι (42%) στον «πόλεμο της ενημέρωσης» εναντίον της χώρας τους που διεξάγεται, όπως πιστεύουν, από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ σε σχέση με τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Για σχεδόν τους μισούς απ' αυτούς (46%), «η Δύση θέλει να βάλει χέρι στον φυσικό πλούτο της Ρωσίας» και για το 43% «η Δύση φοβάται τη Ρωσία, κυρίως τη στρατιωτική ισχύ της».

Στις αρχές Δεκεμβρίου, τα τρία τέταρτα των Ρώσων υποστήριζαν πως έχουν κακή ή πολύ κακή γνώμη για τις ΗΠΑ, ενώ τον Ιανουάριο του 2014 το ποσοστό αυτό είχε πέσει στο 44%, σύμφωνα με το Κέντρο Λεβάντα.

Για σχεδόν τους μισούς Ρώσους (53%), το ρούβλι κατέρρευσε «εξαιτίας της πτώσης της τιμής του πετρελαίου» και για το 46% «εξαιτίας των δυτικών κυρώσεων».

Εξάλλου σχεδόν οι εννέα στους δέκα Ρώσους (88%) δήλωναν στα τέλη Δεκεμβρίου πως θα ψήφιζαν τον Βλαντίμιρ Πούτιν αν γίνονταν νέες προεδρικές εκλογές, έναντι 66% τον Ιανουάριο του 2014.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.