ΚΟΣΜΟΣ

Στη μνήμη των θυμάτων του Charlie Hebdo

Έσβησε ο Πύργος του Άιφελ - Σκοτείνιασε το Παρίσι

Η Γαλλία πενθεί.

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή που τα φώτα στον πύργο του Άιφελ, το σύμβολο του Παρισιού, της Πόλης του φωτός, έσβησαν χθες το βράδυ σε ένδειξη πένθους για τα 12 θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στην σατιρική εφημερίδα Charlie Ebdo.

Τα φώτα έσβησαν ακριβώς στις 19:00 (τοπική) και το Τροκαντερό σκοτείνιασε. Ήταν ο τρόπος να αποχαιρετίσει το Παρίσι τους αθώους νεκρούς, που πρόσθεσαν τα ονόματά τους στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων του τυφλού θρησκευτικού μίσους και της τρομοκρατίας. Η εικόνα  του σκοτεινού πύργου έκανε το γύρο  του κόσμου.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν και πάλι αργά στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ στη γαλλική πρωτεύουσα για να τιμήσουν τα θύματα της επίθεσης.

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό και όλες οι πολιτικές δυνάμεις που εκπροσωπούνται στο δημοτικό συμβούλιο συγκάλεσαν αυτή τη «σιωπηλή» συγκέντρωση, στην οποία όμως δεν άργησαν να ακουστούν συνθήματα.

«Η Σαρλί δεν πέθανε» και «Ζήτω, ζήτω, όλοι είμαστε Σαρλί».

Πολλοί κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα «Είμαι Σαρλί», άλλοι κρατούσαν στυλό και άλλοι ανέβηκαν στο βάθρο του αγάλματος φωνάζοντας «Δεν φοβόμαστε», «Ελευθερία έκφρασης», «Όλοι μαζί» και «Ζήτω η Δημοκρατία».

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν επίσης γαλλικές σημαίες ενώ πολλοί τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.