ΕΚΛΟΓΕΣ 2015

Περιοδεία στην Κρήτη

Γ.Παπανδρέου: Το δημοψήφισμα θα είναι ατού στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους

Αναγκαίο χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου, ένα δημοψήφισμα γιατί  όπως είπε θα αποτελέσει ατού  για την διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Σε συνέντευξή του στο Ηράκλειο και λίγο πριν την ομιλία του στην κρητική πόλη ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «τα λεφτά υπήρχαν το 2009, υπάρχουν και σήμερα εάν αλλάξουμε το κράτος και το φτιάξουμε λειτουργικό».

«Έκανα ότι έπρεπε για να μη πάμε σε χρεοκοπία, αλλά η χρεοκοπία είναι άλλου ευθύνη», υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο ίδιος σημείωσε ότι είχε και έχει καθαρές θέσεις σε όλα τα θέματα και είπε ότι τα τελευταία 2,5 χρόνια, που ήταν βουλευτής, ήταν παρών και δεν υπήρξε καθόλου σιωπηλός, «όπως κάποιοι άλλοι».

«Σαν πρώην πρωθυπουργός κουβάλησα την ιστορία των θυσιών του λαού μας σ' όλο τον κόσμο», σημείωσε.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι δεν χρειάζεται άλλη λιτότητα, λέγοντας, ωστόσο, ότι πρέπει να γίνουν μεγάλες αλλαγές. «Μετά από τις θυσίες του ελληνικού λαού έχουμε πλεόνασμα και έχουμε δικαίωμα να πούμε στους εταίρους μας δεν χρειάζεται άλλη λιτότητα», είπε και πρόσθεσε ότι «είναι ανάγκη μεγάλων αλλαγών για να σταθούμε στα πόδια μας».

Τα περί συνωμοσίας τα χαρακτήρισε ως αστεία πράγματα και συμπλήρωσε:«Όσοι μιλάνε για συνωμοσίες θέλουν να συγκαλύψουν τους πολιτικά υπευθύνους, αλλά και το πελατειακό σύστημα, που ακόμη αντιστέκεται».

Ακόμη τόνισε ότι «σήκωσα ευθύνες που δεν μου αναλογούν, συγκρούστηκα με ένα σάπιο σύστημα που δεν ήθελε να καταργήσουμε τη σπατάλη και το πελατειακό κράτος».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Παπανδρέου είπε: «Μνημονικοί είναι αυτοί που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, ο κ. Καραμανλής και η ΝΔ που αυτοί ήταν οι μνημονικοί». «Υπέγραψα το μνημόνιο», πρόσθεσε, «γιατί είμαστε στην κατάσταση να μην μπορούμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις» και το χαρακτήρισε ως «οδυνηρό φάρμακο που κανένας δεν ήθελε».

Καταλήγοντας αναφέρθηκε στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων και αλλαγών και παράλληλα ελάφρυνση του χρέους, λέγοντας ότι είναι αναγκαίο ένα δημοψήφισμα, γιατί θα αποτελέσει ατού για την διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Κανείς δε μιλάει γι αυτό, είμαστε οι μόνοι που βάζουμε αυτό τον όρο, είπε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.