ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η κόρη του Ξένια ζει στο Σίδνεϊ

Γιατί οι Αυστραλοί θεωρούν τον Βαρουφάκη «δικό τους παιδί»

Με τίτλο «Μπορεί αυτός ο Αυστραλός να σώσει την Ελλάδα» στην πρώτη της σελίδα, η οικονομική εφημερίδα The Australian Financial Review παρουσιάζει σήμερα το πορτρέτο του νέου υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Εδώ και μέρες τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης δείχνουν ξεχωριστό ενδιαφέρον για τον κ. Βαρουφάκη για δυο λόγους:

Για το ιδιαίτερα δύσκολο έργο που έχει αναλάβει, αλλά και γιατί είναι κάτοχος αυστραλιανού διαβατηρίου, αφού από το 1988 έως το 2000 δίδασκε οικονομική θεωρία και πολιτική φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ της Αυστραλίας ενώ στο ίδιο διάστημα είχε και εκπομπή στο ελληνόφωνο πρόγραμμα της δημόσιας αυστραλιανής ραδιοφωνίας της SBS.

Σύμφωνα με το άρθρο της Australian Financial Review ο κ. Βαρουφάκης «απόλαυσε» την παραμονή του στην Αυστραλία.

Ένας από τους λόγους που την εγκατέλειψε όμως ήταν και η συντηρητική πολιτική που εφάρμοζε η τότε κυβέρνηση του Τζον Χάουαρντ. Ο κ. Βαρουφάκης μάλιστα υποστηρίζει πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του κ. Χάουαρντ πέρασε μέσα σε μια νύχτα τροπολογία σε κάποιο νόμο περί ΜΜΕ, μόνο και μόνο για να απομακρυνθεί από τον σταθμό επειδή κάποιες εκπομπές του «ενόχλησαν».

Όπως γράφει το ΑΜΠΕ, ο ομογενής καθηγητής Οικονομικών του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, Τόνι Ασπρόμουργος, που εργάστηκε μαζί με τον κ. Βαρουφάκη τον χαρακτηρίζει «χαρισματικό και δημοφιλή πανεπιστημιακό» ενώ μια φοιτήτριά του στο Σίδνεϊ, η Ελένη Γκορίτσα είπε ότι τον λάτρευαν οι φοιτητές του. «Ξαφνικά με τον Βαρουφάκη στο αμφιθέατρο, τα οικονομικά από ένα βαρετό μάθημα έγιναν συναρπαστικό» λέει.

Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών λέει πως με την Αυστραλία τον συνδέει κάτι ακόμα πιο σημαντικό: Η κόρη του Ξένια που ζει μόνιμα, πλέον, στο Σίδνεϊ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.