ΕΚΛΟΓΕΣ 2015

Τι συζήτησαν στο τηλέφωνο

Ο Κάμερον συνεχάρη τον Τσίπρα

Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είχε ο Βρετανός ομόλογός του Ντέιβιντ Κάμερον προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός χαιρέτισε την πρόθεση του κ. Τσίπρα  να καταπολεμήσει τη διαφθορά και τόνισε την ανάγκη από κοινού συνεργασίας, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα, ο εκπρόσωπος του γραφείου του Βρετανού πρωθυπουργού δήλωσε:
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την επικοινωνία και αναφέρθηκε στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησής του, ιδιαίτερα σε σχέση με την αντιμετώπιση των προκλήσεων της ελληνικής οικονομίας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός χαιρέτισε την πρόθεση του Έλληνα ομολόγου του να καταπολεμήσει τη διαφθορά και να ενισχύσει τη φορολογική διαφάνεια, θέματα στα οποία η Βρετανία αποδίδει εξίσου μεγάλη σημασία και τόνισε την προθυμία της βρετανικής κυβέρνησης για στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση στους τομείς αυτούς.

Συζήτησαν επίσης θέματα εξωτερικής πολιτικής και αναγνώρισαν την ανάγκη να εργαστούν από κοινού για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και ιδιαίτερα την απειλή των ξένων μαχητών.

Κλείνοντας τη συνομιλία τους οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συζήτησή τους κατά την επόμενη συνάντησή τους στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον επόμενο μήνα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.