ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εγκληματική οργάνωση

Προφυλακιστέα δύο άτομα για την υπόθεση Βλαστού

To δρόμο για τη φυλακή έδειξαν στη δικηγόρο του Παναγιώτη Βλαστού οι ανακριτές κατά της Διαφθοράς που χειρίζονται την υπόθεση για την εγκληματική οργάνωση. Προφυλακιστέος κρίθηκε και ένας εκ των κατηγορουμένων.

Αντίθετα ελεύθεροι  με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους) αφέθηκαν  μία ακόμα γυναίκα η οποία  με χρήματα του Βλαστού έκανε μαθήματα πιλότου  και δύο ακόμα άτομα.

Η υποψήφια πιλότος απολογούμενη  αρνήθηκε τις κατηγορίες που της αποδίδονται.

Υποστήριξε στην απολογία της, ότι από τη στιγμή που συνεργαζόταν με την Παναγιώτα Κ. (σ.σ. πρόκειται για τη γυναίκα με την οποία διατηρούσε παλαιότερα ερωτική σχέση ο Βλαστός )  στο μαγαζί και γνωρίζοντας τη σχέση της με τον Π. Βλαστό, δεν μπορούσε να της αρνείται γιατί φοβόταν. Ισχυρίστηκε ότι την ακολουθούσε χωρίς να γνωρίζει αν υπήρχε κάποιο σχέδιο απαγωγής ή εκβίασης σε βάρος τραπεζικού στελέχους. Υποστήριξε ότι όταν κατάλαβε πως κάτι ύποπτο συνέβαινε  και και ότι μπορεί να "μπλέξει" άρχισε να απομακρύνεται.

Για τα μαθήματα που έκανε ως πιλότος ελικοπτέρου  ισχυρίστηκε ότι  επειδή υπήρξε αεροσυνοδός της άρεσε η ιδέα. Ωστόσο, όπως είπε, κάποια στιγμή αντιλήφθηκε οτι ήθελαν να τη χρησιμοποιήσουν "και επίτηδες απέτυχε στις εξετάσεις και δεν πήρε το δίπλωμα".

Η δικηγόρος του Π. Βλαστού  αρνήθηκε ότι είχε ερωτικές  σχέσεις μαζί του υποστηρίζοντας  ότι οι συνθήκες κράτησης στις φυλακές ήταν τέτοιες που δεν επέτρεπαν προσωπική σχέση.

"Καμία προσωπική σχέση -πλην της δικηγορικής- δεν είχα με το Βλαστό. Τον γνώρισα πριν από 2 χρόνια όταν διορίστηκα αυτεπαγγέλτως σε δικαστήριό του."

Η δικηγόρος υποστήριξε ότι η ξαφέλφη του Π. Βλαστού καταφέρεται εναντίον της για λόγους εκδίκησης.

Ισχυρίστηκε ότι "η Λίτσα λέει ότι λέει για μένα για λόγους εκδίκησης. Επειδή αρνήθηκα να τη βοηθήσω πριν από περίπου ένα μήνα, όταν ο Βλαστός στη δίκη τους στη Λάρισα για την απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων, την κατήγγειλε ότι οργάνωσαν μαζί την απόδραση και ότι έβαζε βόμβες για λογαριασμό του. Εγώ υπερασπίζομαι και δεν ταυτιζομαι με τον πελάτη μου."

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.