ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην αντιπολίτευση περνά το ΠΑΣΟΚ

Προειδοποιεί ότι η χώρα οδεύει «με τα χίλια» σε τοίχο

Την ανησυχία τους δεν κρύβουν από χθες στο ΠΑΣΟΚ, μετά την πολυσυζητημένη συνέντευξη Τύπου του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Στην Χαριλάου Τρικούπη μιλούν για αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί την χώρα η νέα κυβέρνηση, ενώ δεν είναι λίγα τα «πράσινα» στελέχη που από τις πρώτες κιόλας κινήσεις της συμπεραίνουν πως «η χώρα οδεύει με τα χίλια στον τοίχο».

Περνώντας με μεγάλη ευκολία στην αντιπολίτευση, στο ΠΑΣΟΚ, επιμένουν στην προεκλογική τους ρητορεία περί «εύκολων και επιπόλαιων» θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων , στις οποίες ως κυβέρνηση πλέον έχουν εγκλωβιστεί.

Προειδοποιώντας πως δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέραν από την υφιστάμενη παράταση του προγράμματος μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και πως καμία συζήτηση δεν πρόκειται να ανοίξει για περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους αν δεν προηγηθεί η οριστικοποίηση του πλαισίου στο οποίο κινείται η Ελλάδα, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι διακινδυνεύει όσα κατάφερε με θυσίες πέντε ετών ο ελληνικός λαός.

Σημειώνοντας μάλιστα ότι οι πολίτες ψήφισαν πολιτικές δυνάμεις που τους είπαν ότι έχουν ένα άλλο σχέδιο που οδηγεί σε κάτι καλύτερο «και όχι πολιτικές δυνάμεις που δεν έχουν κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο, ούτε Α ούτε Β, και έχουν κάνει την επιλογή της ρήξης και του αδιεξόδου», καλούν την κυβέρνηση να σοβαρευτεί.

Στο ίδιο μήκος κύματος αναμένεται να κινηθούν τις επόμενες μέρες πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, υπερασπιζόμενοι ο καθένας το έργο του στο υπουργείου του οποίου ηγείτο μέχρι πριν από λίγες μέρες. Την αρχή μάλιστα έκανε ήδη από χθες η πρώην υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, σημειώνοντας πως πριν από τις εκλογές είχαν προγραμματίσει στο υπουργείο προσλήψεις στη βάση των κανόνων ‘ένα προς πέντε’ και ‘ένα προς ένα’.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ίδια κάλεσε τη κυβέρνηση να εξετάσει τις εξαγγελίες της για επαναπροσλήψεις απολυμένων συνολικά σε σχέση με τη διαπραγμάτευση.

«Καλό θα ήταν η Κυβέρνηση να μην προβεί σε πολλές επιμέρους μονομερείς ενέργειες, όπως εξήγγειλε ήδη, στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και σε άλλα Υπουργεία, διότι θα επιβαρυνθεί η συνολική διαπραγματευτική ισχύς της χώρας», είπε, «νουθετώντας» τώρα τους νέους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ «να σταματήσουν τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα τουλάχιστον μέχρι τις Προγραμματικές Δηλώσεις» και να κάνουν στροφή στον ρεαλισμό και τη συνεννόηση με τους εταίρους μας στην ΕΕ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.