ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Παρών» την επόμενη μέρα το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Προς συνέδριο για αλλαγή -και- ηγεσίας το ΠΑΣΟΚ

Με το βλέμμα στο συνέδριο πλέον κινείται το ΠΑΣΟΚ, μετά την παραδοχή της ήττας από τον ίδιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αργά χθες το βράδυ στην Χαριλάου Τρικούπη.

Γνωρίζοντας πολύ καλά ο ίδιος, τις διαθέσεις κορυφαίων στελεχών του κόμματός του, έσπευσε να θέσει ο ίδιος στην ατζέντα του συνεδρίου, μεταξύ άλλων και το θέμα της ηγεσίας. Έσπευσε μάλιστα να κάνει και έναν πρώτο ...απολογισμό της πορείας του, σημειώνοντας με νόημα ότι είχε την "μεγάλη ευκαιρία" και την "μέγιστη τιμή" να πάρει μέρος από την πρώτη γραμμή, στο πόλεμο της γενιάς του για να μην καταστραφεί η πατρίδα, σημειώνοντας μάλιστα πως αυτό δεν συγκρίνεται με τίποτα στην πολιτική διαδρομή ενός προσώπου, παραδεχόμενος κατά πολλούς ότι αυτό ήταν και η κορυφαία στιγμή της καριέρας του.

Οι πρώτες πληροφορίες πάντως, μιλούν για ένα συνέδριο που θα προγραμματιστεί για τους επόμενους μήνες, πιθανότατα τον Μάιο, καθώς στην επιχειρηματολογία τους τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνουν συνεχώς την κρισιμότητα της κατάστασης για την χώρα και την ανάγκη αυτή να ξεπεραστεί. Ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιχείρησε να ξεκαθαρίσει εξ αρχής τα πράγματα, δηλώνοντας ότι "συνέδριο δεν σημαίνει εσωστρέφεια ή απώλεια της αίσθησης των προτεραιοτήτων", προσθέτοντας ότι "προέχει η χώρα" και πως δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, όταν τα προβλήματα και οι κίνδυνοι τρέχουν.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, γνωρίζοντας ότι από σήμερα κιόλας τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα αρχίσουν να "διαλέγουν πλευρά" για την "επόμενη μέρα" του κόμματος, προανήγγειλε το συνέδριο "ριζικής ανανέωσης, ενότητας, συσπείρωσης του ευρύτερου χώρου", ξεκαθαρίζοντας όμως ότι θα πρόκειται για ένα συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και "όχι άλλων μορφωμάτων ή παραγόντων που φιλοδοξούν να επηρεάσουν το ταλαιπωρημένο ΠΑΣΟΚ έξωθεν, αφού το υπονόμευσαν αλύπητα έσωθεν, μετά το εγκατέλειψαν και παραμένουν αμετανόητοι".

Πρόκειται για παραβίαση, ωστόσο, ανοιχτών θυρών, από τη στιγμή που στο "στρατόπεδο" του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, είχαν ήδη ξεκαθαρίσει πολύ νωρίτερα και μάλιστα δια στόματος του προέδρου του Γιώργου Παπανδρέου πως ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, θα είναι παρόντες, προαναγγέλλοντας μάλιστα και από τη δική τους πλευρά, ένα ανοιχτό συνέδριο, όπου όλα θα αποφασιστούν μέσα από δημόσια διαβούλευση.

Όσο για τις αναφορές του Ευάγγελου Βενιζέλου στην δήθεν "ευθύνη" του Γιώργου Παπανδρέου για την ανάδειξη της Χρυσής Αυγής στην τρίτη θέση, αυτή απαντήθηκε ήδη, με τους συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού να δηλώνουν με επίσημη ανακοίνωση του Κινήματος, ότι "καλό θα ήταν όσοι ανέχθηκαν και συνεργάστηκαν με Μπαλτάκους στην κυβέρνηση που υπηρέτησαν, να μην μιλάνε για το ποιοι ευθύνονται που η Χρυσή Αυγή έφτασε να γίνει τρίτο κόμμα από τις Ευρωεκλογές"...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.