Neo

Ραντεβού με Σταύρο - Βενιζέλο και δείπνο με Γιώργο

Κανονικότατη, όσο και επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Οι επαφές του μάλιστα δεν θα περιοριστούν στη συνάντηση που θα έχει με τον νέο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, ούτε σε κάποιο κυβερνητικό στέλεχος που πιθανότατα θα προστεθεί στην συνάντηση. Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου θα έχει μεταξύ άλλων συναντήσεις τόσο με τον παλιό του γνώριμο από την Ομάδα Ευρωσοσιαλιστών Ευάγγελο Βενιζέλο, όσο και με τον πρόεδρο του Ποταμιού που κατάφερε να μπει στη Βουλή και μάλιστα τέταρτο στην κατάταξη, Σταύρο Θεοδωράκη.Και οι δύο συναντήσεις θα γίνουν στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, πρώτα με τον Στ. Θεοδωράκη στις 18:00 και κατόπιν με τον Ευάγγ. Βενιζέλο –που θα συνοδεύεται από τους δύο ευρωβουλευτές της "Ελιάς", Εύα Καϊλή και Νίκο Ανδρουλάκη- στις 19:00.

Το ενδιαφέρον πάντως εστιάζεται στο δείπνο που θα έχει αμέσως μετά με τον Γ. Παπανδρέου. Το γεγονός ότι ο Μάρτιν Σουλτς επέλεξε να δειπνήσει, και επομένως να μιλήσει με μεγαλύτερη άνεση και περισσότερο χρόνο, με τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πρόεδρο του νεότευκτου Κινήματος επιβεβαιώνει την προεκλογική απόφαση της ομάδας και του κόμματος των ευρωσοσιαλιστών ότι στην Ελλάδα στηρίζουν και τα τρία κόμματα (ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΚΙΝΗΜΑ) ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος. Επιπροσθέτως, κάτι μου λέει πως ο Σουλτς διάλεξε να δειπνήσει με τον Γιώργο επειδή θέλει να ακούσει οπωσδήποτε την εκτίμηση του πρώην πρωθυπουργού για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, αλλά και να τον ενημερώσει πως προτίθενται να κινηθούν οι εταίροι μας και κυρίως η Γερμανία. Τώρα, αν θα υπάρξουν και εκατέρωθεν "μηνύματα", και τι είδους είναι αυτά, δεν το ξέρω. Μπορώ πάντως να προβλέψω πως, σε σύντομο μάλιστα χρόνο, ο Γιώργος θα επισκεφθεί τις Βρυξέλλες...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.