ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Σαχινίδης: Μπορούμε να διεκδικήσουμε και την τρίτη θέση

«Εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε ουραγός κανενός. Δεν θέλουμε να γίνουμε παρακολούθημα κανενός ούτε να επισφραγίζουμε με τη στάση μας τις συντηρητικές και πελατειακές πολιτικές ούτε να οπισθοχωρούμε στις ανάγκες για δημοκρατικές και προοδευτικές μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Φίλιππος Σαχινίδης.

Ο κ. Σαχινίδης, μιλώντας στον ρ/σ Βήμα, τόνισε ότι  η χώρα οδηγήθηκε στο μνημόνιο γιατί είχε φτάσει σε ένα πολύ υψηλό βαθμό δανεισμού και ταυτόχρονα είχε καταστραφεί η παραγωγική της βάση.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι για αυτό δεν ευθύνεται η κυβέρνηση Παπανδρέου που ορκίστηκε τον Οκτώβριο του 2009, αλλά οι ανερμάτιστες πολιτικές του 2004-2009.

Αναφερόμενος στις σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε: «Δεν έχω τίποτε να χωρίσω τώρα με όλους αυτούς τους ανθρώπους που βρεθήκαμε μαζί στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και ενδεχομένως στο μέλλον να ξαναβρεθούμε μαζί.  Αλλά δεν είχα δικαίωμα να σιωπώ, όταν έβλεπα έναν χώρο που στήριξαν εκατομμύρια Έλληνες να συρρικνώνεται και εγώ να προσποιούμαι ότι δεν συμβαίνει το παραμικρό. Ξέρετε, πάρα πολλές φορές, μέσα στα κομματικά όργανα και σε δημόσιες τοποθετήσεις είχα διατυπώσει την άποψη ότι οι συνθήκες επιτάσσουν και επιβάλλουν να πάρουμε πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση του δημοκρατικού χώρου».

Αναφορικά με τους στόχους του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ο κ. Σαχινίδης, υπογράμμισε πως  «Εμείς, βάζουμε τον υψηλότερο δυνατό στόχο και λέμε ότι με βάση τη δυναμική που καταγράφεται μπορούμε να διεκδικήσουμε και την τρίτη θέση».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.