ΕΚΛΟΓΕΣ 2015

Με «άσσους» τους σαραντάρηδες ο Γιώργος

Σήμερα τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος 

Στην σκιά της «μεταγραφής» της Άντζελας Γκερέκου στη ΝΔ, ανακοινώνουν σήμερα τα ψηφοδέλτια τους στο ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη. Την ίδια ώρα, με «βαριά χαρτιά» τους σαραντάρηδες που στρατεύονται στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου, ανακοινώνονται οι λίστες και του Κινήματος.

Να ξεπεράσουν το «σοκ» που υπέστησαν με την ανακοίνωση της Άντζελας Γκερέκου στα ψηφοδέλτια της ΝΔ επιχειρούν στο ΠΑΣΟΚ. Κάτι που δεν φαίνεται πάντως να είναι εύκολο. Για «προσωπικό βόλεμα» της πρώην υπουργού μίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ την κίνηση της κ.Γκερέκου ως ανήθικη, ειδικά τη στιγμή που υπήρξε επί χρόνια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, διεγράφη και επέστρεψε, στηρίχθηκε στις περιφερειακές εκλογές και ανέλαβε υφυπουργός Πολιτισμού, ενώ άλλαξε γνώμη από την Δευτέρα που ανακοίνωσε ότι στρατεύεται στο ΠΑΣΟΚ ως την Τετάρτη που ‘μεταπήδησε’ στη ΝΔ.

Αναγνωρίζοντας πάντως, ότι 17 μέρες πριν από τις εκλογές, δεν έχουν την πολυτέλεια να ασχοληθούν περαιτέρω  με το ‘φαινόμενο’ Γκερέκου, στο ΠΑΣΟΚ προετοιμάζονται πυρετωδώς για την ανακοίνωση εντός της ημέρας των ψηφοδελτίων του κόμματος, έστω και με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας να πηγαίνει για την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Matrix24.gr, στην Ά Αθηνών την μάχη του σταυρού θα δώσουν μεταξύ άλλων ο Κώστας Σκανδαλίδης, η Συλβάνα Ράπτη, ο Νάσος Αλευράς και ο Θανάσης Χειμωνάς. Στην αχανή ΄Β Αθηνών, αναμένεται «μάχη γιγάντων» με την Φώφη Γεννηματά να θεωρείται ‘φαβορί’, αλλά και τους Ανδρέα Λοβέρδο, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Πύρρο Δήμα να ετοιμάζονται για σκληρό αγώνα, στον βαθμό που θα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν τον Απόστολο Κακλαμάνη να αποσύρεται από την κούρσα.
Στην Ά Θεσσαλονίκης επικεφαλής του ψηφοδελτίου αναμένεται να είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ μαζί του τον αγώνα θα δώσουν κατά πληροφορίες ο Παύλος Μελάς, ο Νίκος Τέλλης, ο Χρήστος Παπαγεωργίου και ο Αντώνης Σαουλίδης. Στην ΄Β Θεσσαλονίκης, στην ‘μάχη’ θα ριχτούν ο Γιώργος Αρβανιτίδης, ο Σταύρος Ακαλίδης και η Κούλα Γιαννακίδου, ενώ ακούγεται  και το όνομα της Βενετίας Μυρώνη.
Στην Ά Πειραιά, τη δική του μάχη θα δώσει ο Δημήτρης Καρύδης, ενώ στην Αττική, θα ‘εκτεθεί’ για άλλη μια φορά η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Την ίδια ώρα, κλειστά τα χαρτιά τους κρατούν στο στρατηγείο του Κινήματος, υποσχόμενοι πάντως εκπλήξεις στα ψηφοδέλτια που θα παρουσιαστούν σήμερα.
Από τα «παλιά» στελέχη, βέβαιο είναι ότι Μιχάλης Καρχιμάκης και Θάνος Μωραΐτης θα δώσουν την μάχη τους στην ΄Β Αθηνών, όπου πιθανότατα θα κατέβει και ο Λάμπρος Μίχος. Στην Ά Αθηνών αναμένεται να είναι υποψήφιος ο Χρήστος Αηδόνης, η Κατερίνα Διαμαντοπούλου και ο Μάκης Γιομπαζολιάς. Στην Αττική θα είναι υποψήφιος ο Παντελής Ασπραδάκης. Στη Λάρισα θα είναι υποψήφιος ο Φίλιππος Σαχινίδης, στην Ξάνθη ο Σωκράτης Ξυνίδης, στην Εύβοια θα κατέβει ο Συμεών Κεδίκογλου, στο Ηράκλειο ο Φραγκίσκος Παρασύρης. Ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου αναμένεται να είναι υποψήφιος στην Αχαΐα και πιθανότατα και στη Β' Αθήνας.

Την διαφορά όμως σκοπεύει να κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου με τους «σαραντάρηδες» που προγραμματίζει να εντάξει στα ψηφοδέλτια του Κινήματός του. Για την ακρίβεια πρόκειται για νέους ανθρώπους μεταξύ 30-40 ετών, μεταξύ των οποίων ο 32χρονος Δημήτρης Διαμαντίδης, γιος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γ.Διαμαντίδη στην ΄Β Πειραιά, ο 38χρονος Παναγιώτης Παπαχατζής και ο Κώστας Αλεξάκος στην Ά Αθήνας, η Γεωργία Γεωργίου, η Κατερίνα Κολτσίδα και ο Μπάμπης Καρπούζος στην ΄Β Αθήνας και  ο Σταύρος Δρούγκας στην περιφέρεια Αττικής.

Αντιστοίχως στην Κοζάνη θα είναι υποψήφιος ο 37χρονος Περικλής Αλειφέρης, στο Ηράκλειο ο Χρήστος Στρατάκης –γιος του πρώην βουλευτή Μ.Στρατάκη- και στο Λασίθι ο Κώστας Ζίβας. Στη Βοιωτία θα κατέβει υποψήφιος ο Ελισσαίος Μαμμής, στην Αχαΐα ο Βαγγέλης Τσιμπλοστεφανάκης, στην Αιτωλοακαρνανία ο 30χρονος Αντώνης Ταμπάκης και στην Φλώρινα η Τάνια Γραμματικού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.