ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία

Συνδικαλιστές έκοψαν το ρεύμα κατά τη διάρκεια ομιλίας του πρωθυπουργού, Μανουέλ Βαλς

Έρευνα άρχισε να διεξάγεται διότι στελέχη συνδικαλιστικών ενώσεων της Γαλλίας έκοψαν το ρεύμα κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής ομιλίας που εκφωνούσε ο πρωθυπουργός της χώρας Μανουέλ Βαλς, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στον τομέα της ενέργειας.

Ο Βαλς είχε μόλις αρχίσει να μιλάει σε ένα κοινό περίπου 700 προσώπων, σε μια προεκλογική συγκέντρωση του υποψηφίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος ενόψει των επαναληπτικών εκλογών που αναμένεται να διεξαχθούν στο Ντουμπ, όταν τα φώτα έσβησαν και το μικρόφωνό του σταμάτησε να λειτουργεί.

Στο σκοτάδι βυθίστηκαν για σχεδόν μία ώρα όχι μόνο ο χώρος όπου ο πρωθυπουργός εκφωνούσε την ομιλία του, αλλά ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο στο Οντικούρ, στην ανατολική Γαλλία. Ο Βαλς συνέχισε την ομιλία του μόλις επανήλθε το ρεύμα.

Το συνδικάτο CGT, όπου υπάγονται οι ομοσπονδίες εργαζομένων στα ορυχεία και στον τομέα της ενέργειας, εξέφρασε σε μία ανακοίνωση την υποστήριξή του σε αυτήν τη διαμαρτυρία.

«Όταν δεν μας ακούνε, πρέπει να διατυπώσουμε τις απόψεις μας με διαφορετικό τρόπο, έτσι κόψαμε το ρεύμα» δήλωσε ο επικεφαλής του τοπικού παραρτήματος του CGT Μαρκ Ποτό στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Info.

Η εταιρεία διανομής ηλεκτρικής ενέργειας ERDF ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό.

Οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η γαλλική κυβέρνηση στον τομέα της ενέργειας έχουν ως απώτερο στόχο να δώσουν ώθηση στην χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως η ηλιακή και η αιολική και να μειώσουν το μερίδιο της πυρηνικής ενέργειας στο ενεργειακό μίγμα στη Γαλλία στο 50% από 75% και πλέον σήμερα.

Τα συνδικάτα απαντούν ότι τα μέτρα αυτά θα έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, την αύξηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος ενώ θα επιτείνουν τον κίνδυνο ενός μπλακάουτ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.