ΕΚΛΟΓΕΣ 2015

Έσχατες προσπάθειες να κλείσει η ψαλίδα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στροφή δεξιά και αρνητική διαφήμιση από τη Ν.Δ.

Για λίγο διήρκεσε η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να εκπέμψει θετικό μήνυμα προς τους πολίτες.

Το πενταετές αναπτυξιακό πλάνο, που παρουσιάστηκε το Σάββατο, αλλά και το πρώτο τηλεοπτικό σποτ, που επεδίωξε να εκπέμψει μία θετική εικόνα, ακολουθήθηκαν, λίγες ώρες μετά, από ένα νέο μπαράζ επιθέσεων προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και αυτή τη φορά, οι επιθέσεις δεν αφορούν μόνον στην οικονομία.

«Πατώντας» πάνω στο κλίμα κατακραυγής για τους εξτρεμιστές των Παρισίων, η Ν.Δ. προέβαλλε χθες ένα νέο τηλεοπτικό σποτ, το οποίο με αφορμή το Παρίσι καταγγέλλει το ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει ανοιχτά σύνορα και αφοπλισμένη αστυνομία. Στο δεύτερο τηλεοπτικό μήνυμα που έκανε ντεμπούτο χθες, σχολιάζεται η αναφορά Τσίπρα στο... «πεντοζάλη» των αγορών κάνοντας λόγο για αχρείαστο ρίσκο τώρα που η Ελλάδα μπαίνει σε φάση ανοικοδόμησης. Παρά το γεγονός ότι κομματικά στελέχη επιθυμούσαν μια πιο ισορροπημένη εκστρατεία, η κλιμάκωση των τόνων μοιάζει μονόδρομος για τη Ν.Δ. αν θέλει να έχει ελπίδες μείωσης της ψαλίδας. Συνεπώς θα πρέπει να αναμένονται και άλλα επιθετικά μηνύματα αλλά και σαφείς κινήσεις του κ. Σαμαρά προκειμένου να προσεταιριστεί συντηρητικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας.

Μοιάζει παράδοξο αλλά την ίδια στιγμή που η Ν.Δ. επιδιώκει να απευθυνθεί στο μεταρρυθμιστικό κέντρο, επικαλούμενη την οικονομία και την ανάγκη προώθησης των μεταρρυθμίσεων, οι δεξιοί τόνοι στη ρητορεία του κόμματος είναι υψηλοί. Δεν είναι τυχαία η χθεσινή αναφορά του κ. Σαμαρά, κατά την επίσκεψή του σε δημαρχείο της Ηπείρου, ότι οι θρησκευτικές εικόνες από τα δημόσια κτήρια .. «από τη Βουλή και τα υπουργεία, μέχρι τα δημαρχεία και τα σχολεία, δεν θα κατέβουν ποτέ. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ».

Στο εσωτερικό της Ν.Δ. σημειώνουν ότι η «δεξιά στροφή» δεν είναι ζήτημα στρατηγικής αλλά μάλλον ιδιοσυγκρασίας της ηγετικής ομάδας του κόμματος. Στον αντίποδα, η έστω και ενστικτώδης αυτή αντίδραση λειτούργησε τον Ιούνιο του 2012 και απέδωσε και στις ευρωεκλογές κλείνοντας την τότε τεράστια ψαλίδα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μένει να αποδειχθεί εάν θα αποδώσει, και πόσο, και στις κάλπες της μεταπροσεχούς Κυριακής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.