ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Χρειαζόμαστε χρόνο να αναπνεύσουμε»

Τσίπρας στο Bloomberg: Καθαρή η εντολή του ελληνικού λαού για τέλος της λιτότητας

Η υποχρέωσή μου να σεβαστώ την καθαρή εντολή του ελληνικού λαού για τέλος της λιτότητας και επιστροφή σε μία αναπτυξιακή ατζέντα, σε καμιά περίπτωση δεν περιλαμβάνει τη μη εκπλήρωση των δανειακών μας υποχρεώσεων μας απέναντι στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Bloomberg.

«Η διαβούλευση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας μόλις ξεκίνησε» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και τόνισε ότι «παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, είμαι απολύτως βέβαιος ότι σύντομα θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε μία αμοιβαίως επωφελή συμφωνία, τόσο για την Ελλάδα όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη. Καμιά πλευρά δεν επιδιώκει τη σύγκρουση και δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μας να δράσουμε μονομερώς στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, ανέφερε ο πρωθυπουργός».

Και πρόσθεσε:

«Αντιθέτως, αυτό που σημαίνει είναι ότι χρειαζόμαστε χρόνο ώστε να αναπνεύσουμε και να δημιουργήσουμε το δικό μας μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ανάκαμψης, το οποίο –μεταξύ άλλων- θα ενσωματώνει τους στόχους των πρωτογενώς ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και των ριζικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και του πελατειακού κράτους. Είμαι πεπεισμένος ότι μία συμφωνία σε αυτό το πλαίσιο θα γίνει αποδεκτή από τους εταίρους μας, αφού το κοινό μας συμφέρον είναι η οικονομική σταθερότητα και η ανάκαμψη για το κοινό μας σπίτι, την Ευρώπη».

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Καλώς τα, τα παιδιά. Θα κλείνετε την «κωλοτούμπα» σε όλες τις πτώσεις και τους χρόνους και θα είναι μέρα μεσημέρι, κατά πως λένε στο χωριό μου.
  ΌΠως και ο Σαμαράς, έτσι και ο Τσίπρας είχε σχέδιο-μόνον-για να γίνει πρωθυπουργός. Ποιός την γ@@@ει την χώρα και τους ιθαγενείς της…

 2. ΒΕΝΙΑ 16:53 31/01/2015

  Και βρε τυχοδιώκτη,ψεύτη,απατεώνα,κλέφτη της ψήφου μου,γιατί με κορόιδεψες?
  Ααν ακολουθήσεις το προγραμμα ,όπως λες,πως θα με αποκαταστήσεις εμένα,αφού θα πρέπει να ακολουθήσεις πρόγραμμα λιτότητας?
  Γιατί ήθελες την εξουσία απο τους άλλους και ιδιαίτερα απο τον κ.Παπανδρέου?
  Είχες πείνα πολιτική?
  Φοβόσουν μην γεράσεις και δεν έχουν να εξάρουν τα προσόντα σου για το νεαρό της ηλικίας σου?
  Απατεώνας είσαι και μαζί όλο το ασκέρι που σε έβαλε μόστρα για να φάει και αυτό λίγο απο την δόξα σου!
  ΑΠΑΤΕΏΝΕς!!!!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.