ΥΓΕΙΑ

5 σνακ που προσφέρουν καλύτερο ύπνο

Ήρθε η ώρα να κοιμηθείς και για ακόμα μια φορά βρίσκεσαι σε υπερένταση και δεν μπορείς να ηρεμήσεις; Για το αποτέλεσμα αυτό σίγουρα μπορεί να ευθύνεται ένας μεγάλος αριθμός αιτιών, ωστόσο ανάμεσα σε αυτούς είναι σίγουρα και η διατροφή σου, οι ώρες και οι ποσότητες των γευμάτων σου, αλλά κυρίως και το είδος των τροφών που επιλέγεις να καταναλώσεις. Γιατί φυσικά, αν επιλέξεις να γεμίσεις το στομάχι σου με ένα βαρύ και λιπαρό γεύμα, είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν θα καταφέρεις να... κλείσεις μάτι όλη νύχτα.

Για το λόγο αυτό, προτίμησε ελαφριές και υγιεινές τροφές ως τελευταίο γεύμα της μέρας σου, ενώ παράλληλα θυμήσου πως ο κατάλληλος συνδυασμός τους μπορεί να επιφέρει ακόμα πιο γρήγορα αποτελέσματα και να κάνει το σώμα σου και το πνεύμα σου να ηρεμήσουν στο... άψε σβήσε. Παρακάτω ακολουθούν 5 από αυτούς τους συνδυασμούς, που μπορείς να προτιμάς τα βράδια, προτού ξαπλώσεις στο κρεβάτι σου.
1.Γάλα με Δημητρακά
Μία από τις πιο θρεπτικές και υγιεινές επιλογές, τα δημητριακά με γάλα αποτελούν ένα ελαφρύ γεύμα που δεν θα βαρύνει το στομάχι σου, αλλά και θα σε χαλαρώσει λίγη ώρα πριν τον ύπνο. Ενώ οι υδατάνθρακες που περιέχουν τα δημητριακά θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις, ο συνδυασμός τους με το γάλα, που επίσης έχει την ίδια ιδιότητα, λόγω του ασβεστίου αλλά και του μαγνησίου που περιέχει, θα είναι θαυματουργός. Προτίμησε λοιπόν από κανονικό γεύμα, να καταναλώσεις μισό φλιτζάνι δημητριακών χωρίς ζάχαρη, με μισό φλιτζάνι άπαχο γάλα και η επιλογή δεν θα σε διαψεύσει.
2.Γιαούρτι με πεπόνι
Η έλλειψη επαρκούς ποσότητας νερού από τον οργανισμό σου, είναι γνωστό πως μπορεί να δημιουργήσει διάφορα προβλήματα, ένα από τα οποία είναι και η αϋπνία, αλλά και η δυσκολία να χαλαρώσεις. Για το λόγο αυτό, είναι προτιμότερο να καταναλώσεις το βράδυ ένα φρούτο με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως είναι το πεπόνι, τα πορτοκάλια ή τα αχλάδια. Συνδυάζοντάς το με την πρωτεΐνη που περιέχει το άπαχο γιαούρτι θα έχεις έναν ιδανικό συνδυασμό σνακ για να καταναλώσεις λίγο πριν κοιμηθείς.
3.Κράκερς με τυρί
Η άπαχη πρωτεΐνη από τα γαλακτοκομικά με τα τραγανά κράκερς αποτελεί έναν τέλειο συνδυασμό, πλούσιο σε ασβέστιο, μαγνήσιο και τρυπτοφάνη, συστατικά απαραίτητα για να χαλαρώσει ο οργανισμός σου και τελικά να αποκοιμηθείς. Διάλεξε ένα άπαχο τυρί, αφού τα λιπαρά μπορούν να σε εμποδίσουν στο στόχο σου, και πρόσθεσε λίγα κράκερς, ολικής αλέσεως πάντα.
4.Χαμομήλι με κράκερ
Αν αντιμετωπίζεις συχνές διαταραχές στον ύπνο σου, το χαμομήλι είναι βέβαιο πως θα βοηθήσει αρκετά. Δεν είναι μόνο ενυδατικό, αλλά βοηθά το σώμα σου να χαλαρώσει και ηρεμεί τα νεύρα σου, προϋποθέσεις απαραίτητες για έναν ήσυχο ύπνο. Συμπλήρωσε το σνακ σου με ένα κράκερ και λίγο φιστικοβούτυρο. Έτσι, ο οργανισμός σου θα εμπλουτιστεί με μια μικρή ποσότητα από όλα όσα χρειάζεται για να χαλαρώσει γρηγορότερα.
5.Κεράσια με φιστίκια
Δροσιστικά, ελαφριά και πλούσια σε μελατονίνη, συστατικό του οργανισμού μας που παίζει σημαντικό ρόλο στην διατήρηση του σωστού ρυθμού ύπνου, τα κεράσια αποτελούν ιδανική τροφή για τις βραδινές ώρες. Από την άλλη, τα φιστίκια περιέχουν τον ιδανικό συνδυασμό πρωτεΐνης, βιταμίνης Β6 και μαγνησίου, πράγμα που τα καθιστά κατάλληλη βραδινή τροφή. Ο συνδυασμός τους; Γευστικός, θρεπτικός και κατάλληλος να σε αποκοιμίσει!

Πηγή: www.queen.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.