ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν φοβόμαστε, δεν υποκύπτουμε»

Ηχηρό μήνυμα κατά της λιτότητας στις πλατείες!

Χιλιάδες άνθρωποι μαζεύτηκαν στις πλατείες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους εκβιασμούς, που όπως καταγγέλλουν, ασκούνται σε βάρος του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης, προκειμένου να συναινέσει σε νέα μέτρα. Δυναμική συγκέντρωση στο Σύνταγμα και μάλιστα χωρίς την παρουσία αστυνομίας.

Μετά από σχεδόν τρία  χρόνια συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, χιλιάδες άνθρωποι έπειτα από κάλεσμα μαζικής συμμετοχής μέσω Facebook και Twitter.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, ανάμεσά τους απολυμένοι σχολικοί φύλακες, οι οποίοι πρόσφατα ξανακέρδισαν τις θέσεις τους, και οι απολυμένοι της ΕΡΤ, άρχισαν να συρρέουν από τις 18.00 μπροστά από τη Βουλή. Ιδιαίτερα πυκνό το πλήθος μπροστά από τον μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, που πρόσφατα έφυγαν τα κάγκελα και πολλά ήταν τα παιδιά με τους γονείς τους που παρατηρούσαν τους τσολιάδες.

Με ιδιαίτερα θερμά λόγια σχολίαζαν οι παρευρισκόμενοι την απόλυτη απουσία της αστυνομίας, συγκρίνοντας με παλιότερες συγκεντρώσεις.

«Αποτελεί καθήκον μας να στηρίξουμε την υπέρβαση που γίνεται, δεν μπορούσα να κάτσω σπίτι μου» δηλώνει η Μαρία Πετρίδου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Ζήσαμε πρωτόγνωρες και δύσκολες στιγμές, μέσα στο ψέμα και τη φαυλότητα, τώρα ξημερώνει μια άλλη μέρα» συμπληρώνει.

Θεσσαλονίκη

Εκατοντάδες άτομα κάθε ηλικίας έδωσαν το "παρών" στη συγκέντρωση συμπαράστασης στην ελληνική κυβέρνηση, που πραγματοποιήθηκε στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα ελληνικά ομόλογα.

Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε  Ηράκλειο, Χανιά και άλλες μεγάλες πόλεις. Κεντρικό σύνθημα των συγκεντρώσεων: «Δεν φοβόμαστε, δεν υποκύπτουμε, δεν κάνουμε πίσω, νικάμε».

 

3

7 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Τοσο ειρηνικη διαμαρτυρια απο τους συντροφους αγανακτισμενους !Ρε τι μου θυμιζει αυτη η προπαγανδα απο ολα σχεδον τα Μεσα.Τετοιο κομματικο στρατο ουτε η Κορεα δεν εχει.

  2. Και βεβαια δεν υπηρχε αστυνομια.Αφου τωρα κυβερνουν οι δικοι τους.Γιατι να κανουν φασαριες.Φελνικο δεν μας τα λες καλα τελευταια.

    • Εγώ που εμπλέκομαι; Το site είναι δικό μου, αλλά δεν το γράφω εγώ. Και επειδή κι άλλοι, σε άλλες περπτώσεις, μου κάνουν παρόμοια σχόλια ξεκαθαρίζω το εξής: Υπάρχει ολόκληρη (και με δομή) δημοσιογραφική ομάδα, στην οποία τη μόνη «γραμμή» που έχω δώσει είναι να λειτουργεί ελεύθερα, αντικειμενικά και στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Κάθε καλό απ’ όπου κι αν προέρχεται, και σε κάθε τομέα, το στηρίζουμε και κάθε αρνητικό το ψέγουμε….

  3. Νικος 22:39 05/02/2015

    πολλοι οι γυρηστρουλες στην Ελλαδα τελικα!!! μην ξεχασετε να βαλετε και τους χρυσαυγητες στην παρεα σας για να θυμηθητε τα παλια!

  4. Τακης 22:24 05/02/2015

    Το καλεσμα εχει διπλη αναγνωση, στηριζουμε ή εκβιαζουμε την αμετακινητη θεση, δεν υποκυπτουμε στον εκβιασμο τους ή εκβιαζουμε την βοηθεια τους. Οσο αφορα την δημοκρατια, τι να πουμε, την δημοκρατια του πληθους? του εκλογικου νομου? ή του λαου μας εναντι των αλλων? Και αν η οποια υπαναχωρηση της κυβερνησης δεν αρεσει στο πληθος? Και αν το πληθος ειναι ετεροκλητο (ακροαριστεροι, αναρχικοι, χρυσαυγιτες?

  5. sakis 19:22 05/02/2015

    Το 2010 αυτοί οι αγανακτισμένοι μαζευόταν στο σύνταγμα για να ρίξουν την κυβέρνηση

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.