ΕΛΛΑΔΑ

Κοζάνη

Χυδαία ρατσιστική επίθεση σε βάρος 29χρονης γιατρού, νιγηριανής καταγωγής

Χυδαία ρατσιστική επίθεση φέρεται ότι, εξαπέλυσε  χθες το βράδυ ένας 57χρονος εναντίον νιγηριανής καταγωγής γιατρού του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης.

Όπως καταγγέλθηκε, τo περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ στα εξωτερικά ιατρεία του συγκεκριμένου νοσοκομείου, όπου προσήλθε ο 57χρονος ως ασθενής. Αναμένοντας τη σειρά του προκειμένου να εξυπηρετηθεί, ο ασθενής, κατά την 29χρονη καταγγέλλουσα γιατρό, επιδόθηκε σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα, χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εναντίον της.

Μάλιστα, η αλλοδαπή γιατρός προέβη αμέσως στην υποβολή μήνυσης σε βάρος του ασθενούς και λίγες ώρες αργότερα αστυνομικοί τον συνέλαβαν μέσα στους χώρους του «Μαμάτσειου», όπου νοσηλευόταν.

Στον 57χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για εξύβριση και παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο, από το οποίο πήρε αναβολή για να δικαστεί αύριο το μεσημέρι.

Με ανακοίνωσή της, η διοίκηση του νοσοκομείου καταδίκασε την «ρατσιστική επίθεση» που δέχθηκε η γιατρός. «Τέτοιες πράξεις μάς παραπέμπουν σε σκοτεινές περιόδους και δεν αρμόζουν στην εποχή μας και ιδιαίτερα στον χώρο του νοσοκομείου, όπου όλο το προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό υπερβάλλει εαυτόν για το καλό και την ασφάλεια των συνανθρώπων μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.