Υλικά
1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό με 1.200 γραμμ.)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
1 δαφνόφυλλο
1 σκελίδα σκόρδο
1 πρέζα ρίγανη
2 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση
Καθαρίζετε το χταπόδι και το βάζετε ολόκληρο μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το δαφνόφυλλο, το σκόρδο και τη ρίγανη κι ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μαζί.
Απλώνετε σταυρωτά στον πάγκο δύο μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο. Τοποθετείτε το χταπόδι στη μέση και το περιχύνετε με το μείγμα.
Κλείνετε το αλουμινόχαρτο σε πακέτο –όχι σφιχτά γιατί φουσκώνει με το ψήσιμο. Ψήνετε το χταποδάκι για περίπου 1 ώρα και 15΄ έως 1 ώρα και 30΄στους 180οC και το σερβίρετε.
Tips:
Δεν αλατίζετε το χταπόδι.
Για να το κόψετε πιο εύκολα και να μην γλιστράει το αφήνετε 30' στην κατάψυξη.
Το σιγανό μαγείρεμα «μελώνει» το χταπόδι.
«Δώστε την πίστη της στην Αμερική»: ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ...
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα
1 αναγνώστες σχολίασαν
Συμμετοχή στην συζήτησηΚαλά εε….. Και γαμω τις συνταγές!!!