ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Χταπόδι ψημένο στο ζουμί του

Υλικά
1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό με 1.200 γραμμ.)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
1 δαφνόφυλλο
1 σκελίδα σκόρδο
1 πρέζα ρίγανη
2 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση
Καθαρίζετε το χταπόδι και το βάζετε ολόκληρο μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το δαφνόφυλλο, το σκόρδο και τη ρίγανη κι ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μαζί.
Απλώνετε σταυρωτά στον πάγκο δύο μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο. Τοποθετείτε το χταπόδι στη μέση και το περιχύνετε με το μείγμα.
Κλείνετε το αλουμινόχαρτο σε πακέτο –όχι σφιχτά γιατί φουσκώνει με το ψήσιμο. Ψήνετε το χταποδάκι για περίπου 1 ώρα και 15΄ έως 1 ώρα και 30΄στους 180οC και το σερβίρετε.
Tips:
Δεν αλατίζετε το χταπόδι.
Για να το κόψετε πιο εύκολα και να μην γλιστράει το αφήνετε 30' στην κατάψυξη.
Το σιγανό μαγείρεμα «μελώνει» το χταπόδι.

Πηγή : www.mama365.gr

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Σουλα 18:33 26/02/2015

    Καλά εε….. Και γαμω τις συνταγές!!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.