ΚΟΣΜΟΣ

Σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο

Έκκληση Ομπάμα στις μουσουλμανικές κοινότητες για να αντιμετωπιστεί ο εξτρεμισμός

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απηύθυνε έκκληση στις αμερικανικές μουσουλμανικές κοινότητες να δράσουν ώστε να αντιμετωπίσουν τον «βίαιο εξτρεμισμό», μιλώντας σε μια τριήμερη σύνοδο κορυφής του Λευκού Οίκο.

Επικριτές έχουν κατηγορήσει τον Λευκό Οίκο ότι αποφεύγει να αντιμετωπίσει την πιθανότητα ότι ο εξτρεμισμός συνδέεται με το Ισλάμ, ιδιαίτερα μετά τις επιθέσεις από ισλαμιστές μαχητές στο Παρίσι και την Κοπεγχάγη.

«Οι μουσουλμάνοι ηγέτες θα πρέπει να κάνουν περισσότερα προκειμένου να απωθήσουν την αντίληψη ότι τα έθνη μας είναι αποφασισμένα να καταπνίξουν το Ισλάμ», δήλωσε αναφερόμενος στους ισχυρισμούς ισλαμιστών μαχητών ότι οι δυτικές χώρες βρίσκονται σε πόλεμο κατά του Ισλάμ.

Ο Ομπάμα δήλωσε ότι νεαροί μουσουλμάνοι είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στην εξτρεμιστική προπαγάνδα, η οποία μπορεί να τους οδηγήσει στην απόφαση να ενταχθούν σε οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία ή να πραγματοποιήσουν επιθέσεις εντός της χώρας τους.

Περίπου 150 Αμερικανοί έχουν προσπαθήσει να ταξιδέψουν στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό των ισλαμιστών, δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.