ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Φέτα σαγανάκι σε φύλλο με σιρόπι μπίρας

Υλικά

για το σαγανάκι
4 κομμάτια φέτα σκληρή 6x6 με πάχος περίπου 1εκ.
4 φύλλα κρούστας
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
για το σιρόπι
4 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
1 σφηνάκι μπίρα ξανθιά
1 αστεροειδή γλυκάνισο
μαυροσούσαμο για το πασπάλισμα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε το σιρόπι: Βάζετε τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρολάκι, σε δυνατή φωτιά και το αφήνετε να δέσει ελαφρά, ανακατεύοντας. Χρειάζεται περίπου 10 λεπτά. Προσέχετε το μίγμα, γιατί μόλις ζεσταθεί η μπίρα φουσκώνει. Απλά το αποσύρετε για μια στιγμή από τη φωτιά και συνεχίζετε κανονικά.

Κόβετε τα φύλλα στη μέση. Βάζετε τα δύο μισά το ένα πάνω στο άλλο και τοποθετείτε τη φέτα στη μέση. Διπλώνετε σε φακελάκια βρέχοντας λίγο τις άκρες για να μην ανοίξουν στο τηγάνισμα

Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδι στο τηγάνι και μόλις κάψει τηγανίζετε τα φακελάκια και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Δεν χρειάζονται πάνω από 1 λεπτό το καθένα. Στραγγίζετε τα φακελάκια σε χαρτί κουζίνας για να μείνουν τραγανά. Περιχύνετε τη φέτα με το σιρόπι, πασπαλίζετε με το μαυροσούσαμο και σερβίρετε.

Tips
-Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μαυροσούσαμο με καβουρδισμένο σουσάμι ή με σπασμένους σπόρους κόλιανδρου.
-Να προσέχετε πολύ και να είστε από πάνω στο τηγάνισμα: Aν το λάδι είναι καυτό αρκεί μισό λεπτό για να μαυρίσει και να καεί το φύλλο. Γι’αυτό, καλύτερα να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία στο μέτριο.
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή
Πηγή : www.olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.