ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι ζητούν σε αντάλλαγμα

Handelsblatt: Οι Ευρωπαίοι δεν επιμένουν πλέον στην παράταση του προγράμματος

Οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας δεν επιμένουν πλέον στην απαίτησή τους να ζητήσει η Ελλάδα παράταση του ισχύοντος προγράμματος βοήθειας, όπως αναφέρει η γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt» επικαλούμενη υψηλόβαθμους κοινοτικούς αξιωματούχους.

Αντί της επέκτασης του προγράμματος, θα μπορούσαν πιστώσεις διψήφιου αριθμού δισεκατομμυρίων να μεταφερθούν από το παλιό στο νέο πρόγραμμα βοήθειας, συνεχίζει το δημοσίευμα, ώστε η Αθήνα να έχει, τουλάχιστον θεωρητικά, τη δυνατότητα να διαπραγματευθεί εκ νέου τους όρους.

Στο περιβάλλον πάντως του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζει η εφημερίδα, επισημαίνεται ότι στήριξη μπορεί να δοθεί μόνο με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις. «Είμαστε υπομονετικοί, αλλά και πιστοί στις αρχές μας» δηλώνουν στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Η εφημερίδα κάνει ακόμη λόγο για κρίσιμη εβδομάδα για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και αναφέρεται τόσο στο αποψινό Eurogroup όσο και στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ την Τετάρτη, κατά την οποία θα τεθεί το ζήτημα της παράτασης της έκτακτης βοήθειας για τις ελληνικές τράπεζες (ELA).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.