ΚΟΣΜΟΣ

Στους 22 οι νεκροί

Κατέπεσε αεροπλάνο σε ποτάμι στην Ταϊβάν - Συγκλονιστικό βίντεο

Είκοσι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν αεροπλάνο της TransAsia Airways κατέπεσε σε γέφυρα και κατόπιν σε ποτάμι κοντά στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν. Οι διασώστες δήλωσαν πως 15 επιζώντες βγήκαν από το αεροσκάφος που βυθιζόταν. Σύμφωνα με έναν υπεύθυνο των επιχειρήσεων, ο θάνατος 13 προσώπων έχει επιβεβαιωθεί και 9 άλλα «δεν εμφανίζουν κανένα σημείο ζωής», ένας όρος που χρησιμοποιείται στην Ταϊβάν πριν από την επίσημη επιβεβαίωση ενός θανάτου.

Συγκεκριμένα, αεροπλάνο της ταϊβανέζικης εταιρίας TransΑsia Airways με 58 επιβαίνοντες έπεσε σε ποτάμι στην Ταϊπέι νωρίς σήμερα το πρωί, με αποτέλεσμα δώδεκα νθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, τριάντα να έχουν διασωθεί, ενώ άλλοι έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια, μετέδωσαν τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Μεταξύ των επιβαινόντων είναι 31 Κινέζοι τουρίστες, ανακοίνωσε η υπηρεσία τουρισμού της Ταϊβάν.

Το ATR 72-600 της TransΑsia πραγματοποιούσε εσωτερική πτήση όταν γύρω στις 05.00 ώρα Ελλάδας, μερικά λεπτά μετά την απογείωσή του, προσέκρουσε σε οδική γέφυρα πριν συντριβεί σε παρακείμενο ποτάμι. Όσοι διασώθηκαν διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.

Το αεροπλάνο είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο του Σονγκσάν στην Ταϊπέι με προορισμό το νησί Κινμέν.

Σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στην περιοχή. Τηλεοπτικές εικόνες δείχνουν διασώστες να στέκονται πάνω στα συντρίμμια του αεροσκάφους προσπαθώντας να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες χρησιμοποιώντας σχοινιά και να μεταφέρουν τους διασωθέντες, μεταξύ τους δύο παιδιά, με σωσίβιες λέμβους μέχρι την ακτή.

Είναι το δεύτερο αεροπορικό δυστύχημα που σημειώνεται σε αεροσκάφος της ίδιας εταιρίας μέσα σε μερικούς μήνες.

aeroplanotaivan

View image on Twitter

taivanaeroskafos

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.