ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Και αν του …κάτσει;

Ήταν μια ομιλία, αυτή του Αλέξη Τσίπρα, που πραγματικά μίλησε στην καρδιά κάθε έλληνα: Και ειλικρινά άγγιξε κάθε χορδή της.. Νομίζω ότι άπαντες είχαν δεκαετίες ολόκληρες να ακούσουν τέτοια λόγια.. τα λόγια ενός πραγματικού ηγέτη, που προκαλεί ρίγη συγκίνησης στον λαό του..

Όλοι άκουσαν κάτι από αυτό που θα ήθελαν.. Μα όλοι ανεξαιρέτως, πέραν ίσως εκείνων που έχουν «λερωμένη την φωλιά» τους και έχουν να φοβούνται πολλά από εδώ και πέρα..

Ένα βροντερό «όχι σε επέκταση του Μνημονίου» απέναντι στους δανειστές.. Και για το «ψαλίδι» στα πολλά- πολλά Πρωθυπουργικά και βουλευτικά προνόμια, που χρόνια τώρα περίμενε να δει αυτή η κοινωνία..

Και για ανελέητο πόλεμο απέναντι στα συμφέροντα που δεκαετίες ολόκληρες βάζουν βαθιά το χέρι στο κρατικό μέλι ή φοροδιαφεύγουν ανερυθρίαστα..

Και για αυξήσεις σε μισθούς και σε συντάξεις.. Και για επιστροφή απολυμένων του Δημοσίου.. Και για δωρεάν παροχές στους άπορους..

Και για αφορολόγητο 12.000 ευρώ.. Και δικαιότερο φορολογικό σύστημα.. Ακόμη και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι με «παχυλούς» μισθούς πίστεψαν ότι θα συνεχίσουν να πληρώνουν το πολύ- πολύ τα ίδια με αυτά που πλήρωναν στην Εφορία: Και πως δεν θα είναι το «εύκολο θύμα» για ακόμη μία φορά, να τους ζητήσουν να πληρώσουν φόρους με υψηλότερους συντελεστές για ποσά που δηλώνουν κανονικότατα και δεν μπορούν να κρύψουν.

Ακούσαμε και για διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων.. Και, και, και άλλα πολλά: Και όλα αυτά από έναν Πρωθυπουργό που δείχνει να το πιστεύει πως μπορεί.. και κάνει έναν ολόκληρο λαό να το πιστεύει επίσης.. Μίλησε κατευθείαν στην καρδιά και την ψυχή κάθε έλληνα…

Αλλά αμέσως μετά έρχεται το μυαλό: «Βγαίνει ο λογαριασμός» χωρίς την με κάποιο τρόπο «υποστήριξη» των ευρωπαίων;

Γιατί για παράδειγμα όταν μιλάμε για επενδυτικά σχέδια από το Δημόσιο.. προφανώς και θα χρειαστούμε και τους ανάλογους κοινοτικούς πόρους.

Δύσκολο έως ακατόρθωτο να «βγει ο λογαριασμός» χωρίς την στήριξή τους: Άρα είναι εμφανές πως ο Πρωθυπουργός επιλέγοντας την «μετωπική» με τους δανειστές «στοιχηματίζει» πως θα τους «σύρει» με την επιμονή και την αδιαπραγμάτευτη στάση του στα δικά μας «θέλω».. Και αν του.. κάτσει; Αλλά πάλι… και αν δεν του … κάτσει;

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.