ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δέκα υποψήφιοι για ένα κόμμα του 4,67%»

Ν.Ανδρουλάκης: Κωμικοτραγική η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ

Κωμικοτραγική χαρακτήρισε την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης με αφορμή, όπως είπε την εικόνα των τελευταίων βάσει της οποίας «για ένα κόμμα του 4,67% ενδιαφέρονται 10 υποψήφιοι» .

Ο κ. Ανδρουλάκης μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM και αναφερόμενος στη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος  προέτρεψε «να μη βάλουμε το κάρο μπροστά από το άλογο».

Ο κ. Ανδρουλάκης δεν ξεκαθάρισε εάν τον ενδιαφέρει η διεκδίκηση της προεδρίας στο Κίνημα και, μεταξύ άλλων, είπε: «Θα καταθέσω ένα σχέδιο στο συνέδριο, το οποίο θεωρώ ότι θα είναι ένα σχέδιο προοπτικής για την παράταξη, αλλά δεν ταυτίζεται με την προοπτική να είμαι εγώ σε μία μεγαλύτερη θέση από αυτή που είμαι σήμερα ή σε ένα άλλο αξίωμα και σε αυτό, θεωρώ, πρέπει να κινηθεί και η πλειοψηφία των στελεχών... Ας τα συζητήσουμε αυτά, έχουμε τρεις μήνες μπροστά και να τα πούμε όλα στο συνέδριο. Ας κάνουμε για τρεις μήνες γόνιμη και παραγωγική αντιπολίτευση και έχουμε μετά χρόνο να τα πούμε στο συνέδριο. Όταν θα έρθει η ώρα, θα τα κουβεντιάσουμε όλα».

Σε ό,τι αφορά το εάν θα πρέπει ο νέος πρόεδρος να εκλεγεί από το συνέδριο ή από τη βάση υποστήριξε: «Στο συνέδριο μέσα, μπορούμε να το συζητήσουμε κι αυτό, διότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τα ποσοστά που είχε τα προηγούμενα χρόνια και τα χιλιάδες μέλη για να αποφασίζουν. Το σωστό, όμως, θα ήταν να εκλεγεί ο πρόεδρος από τη βάση, όπως ορίζει το σημερινό καταστατικό. Όμως, είναι ένα μεγάλο ζήτημα εάν η συμμετοχή σ' αυτήν τη διαδικασία είναι πάρα πολύ μικρότερη από αυτή που ήταν τα προηγούμενα χρόνια».

Ερωτηθείς για την αντιπολιτευτική τακτική που θα ακολουθηθεί απέναντι στη κυβέρνηση, ο κ. Ανδρουλάκης είπε «όχι» στη στείρα αντιπολίτευση. «Εμείς θα στηρίξουμε την κυβέρνηση και ό,τι θεωρούμε πως είναι σε στρατηγική εντός της ζώνης του ευρώ, με προοδευτική και πιο δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών, με την ελληνική κοινωνία να είναι μία πιο ανοιχτή κοινωνία. Δεν θα είμαστε μία στείρα άρνηση και δεν θα λέμε σε όλα "όχι" όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και πριν το μνημόνιο και μετά το μνημόνιο» σημείωσε.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΒΕΝΙΑ 15:41 04/02/2015

    Μα γιαυτό δεν αποχώρησαν οι εναπομείναντες στο ΠΑΣΟΚ του ΒΒ,με την ελπίδα,ότι θα το καταλάβουν!!!!
    Καιρός είναι , όσοι απο δαύτους είχαν τέτοιες προσδοκίες,για να μην γίνουν άλλο γραφικοί ,ας σκεφτούν ποίός είναι υπαίτιος της κατάστασης αυτής.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.