ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστολή στο προσωπικό της Eurobank

Ν. Καραμούζης: Προτεραιότητα η έξοδος της χώρας από το αδιέξοδο

Πρώτη προτεραιότητά μας είναι να θωρακίσουμε και να προετοιμάσουμε την τράπεζα, ώστε να αντιμετωπίσει επιτυχώς τις τρέχουσες προκλήσεις, σημειώνει μεταξύ άλλων ο νέος πρόεδρος της Eurobank Νίκος Καραμούζης σε επιστολή του προς το προσωπικού του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

Ο κ. Καραμούζης, αφού υπογραμμίζει την ανάγκη να συνεχίσει η Eurobank να χτίζει ισχυρότερους δεσμούς με την πελατεία της, το προσωπικό της και την κοινωνία, τονίζει, πως στις προτεραιότητες της τράπεζας είναι η συμβολή της στην προσπάθεια, ώστε σύντομα η χώρα να εξέλθει με επιτυχία από το σημερινό αδιέξοδο , τις αβεβαιότητες και τους κινδύνους.

«Ζούμε σε δύσκολες εποχές και προτεραιότητά μας είναι να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε σύντομα η χώρα μας να εξέλθει επιτυχώς από το σημερινό αδιέξοδο, τις αβεβαιότητες και τους κινδύνους που οδηγούν την οικονομία σε στασιμότητα, που προκαλούν ανησυχία στους πολίτες και αναταραχή στις αγορές», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η επιστολή του κ. Καραμούζη:

«Αγαπητοί μου Συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά, συγκίνηση και προσωπική ικανοποίηση επιστρέφω στη Eurobank, μαζί σας, μετά από δεκαοκτώ μήνες απουσίας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους μετόχους και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για τη μεγάλη τιμή που μου έκαναν να με εκλέξουν Πρόεδρο της Τράπεζας. Δεσμεύομαι να τιμήσω απόλυτα την εμπιστοσύνη τους, με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης, της μεγάλης πρόκλησης των δυσκολιών της περιόδου, αλλά και της ισχυρής προοπτικής της Τράπεζάς μας.

Ευχαριστώ το προσωπικό της Τράπεζας για την αγάπη και την εκτίμηση, με την οποία με περιέβαλαν. Είστε το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο της Τράπεζας και το ισχυρότερο ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα. Σας καλώ όλους να πορευθούμε μαζί στο δύσκολο αλλά δημιουργικό δρόμο της επιστροφής της Τράπεζας και της χώρας στην ομαλότητα.
Δεσμεύομαι προσωπικά να συνδιαμορφώσουμε με όλo το προσωπικό του Ομίλου ένα ελπιδοφόρο αύριο, για να υλοποιήσουμε μαζί το όραμα και το σχέδιο μιας Τράπεζας ανθρώπινης, ιδιωτικής, δημιουργικής, αποτελεσματικής, πελατοκεντρικής και κερδοφόρας, με ηγετική παρουσία στην Ελλάδα, Τράπεζα πρώτης επιλογής του προσωπικού, των πελατών και των επενδυτών, Τράπεζα που απολαμβάνει την εμπιστοσύνη, το σεβασμό, την αναγνώριση και την εκτίμηση των αγορών, των μετόχων και της κοινωνίας.

Σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια έχουμε τη στήριξη των μετόχων μας και βέβαια της Fairfax Holdings και του Προέδρου της κ. Prem Watsa, που πρόσφατα δήλωσε ξανά ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις προοπτικές μας.

Στο σύγχρονο εγχώριο και διεθνές χρηματοπιστωτικό περιβάλλον δεν μπορεί να υπάρξει επιτυχής τραπεζική παρουσία με την κοινωνία απέναντι, με τους πολίτες καχύποπτους για τις προθέσεις μας, χωρίς αναγνώριση του οικονομικού ρόλου μας, με τους μετόχους αβέβαιους για το μέλλον και τις προοπτικές μας και με το προσωπικό δυσαρεστημένο και αμέτοχο στις εξελίξεις.

Η νέα εποχή και η κοινωνία απαιτούν από εμάς, τις τράπεζες, να διαχειριζόμαστε με υπευθυνότητα την κοινωνική αποταμίευση χωρίς στεγανά και ιδιοτελείς επιδιώξεις, να χρηματοδοτούμε σταθερά την οικονομία, την καινοτομία και την ανάπτυξη και να αντιμετωπίσουμε με σεβασμό, κατανόηση και ευελιξία τις προτιμήσεις, τις ανάγκες και τις αγωνίες των πελατών μας, ιδιαίτερα εκείνων που βρίσκονται σε πραγματική δυσκολία αποπληρωμής των υποχρεώσεών τους. Μία Τράπεζα, που τη χαρακτηρίζει η σύγχρονη εταιρική διακυβέρνηση, κοινωνική και εταιρική ευθύνη, λογοδοσία, διαφάνεια, αξιοπιστία, αξιοκρατία, ήθος, κύρος, ανθρώπινο πρόσωπο, αποτελεσματικότητα και ειλικρινής σχέση με την πελατεία: αυτή είναι η απαίτηση των καιρών.

Ζούμε σε δύσκολες εποχές και προτεραιότητά μας είναι να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε σύντομα η χώρα μας να εξέλθει επιτυχώς από το σημερινό αδιέξοδο, τις αβεβαιότητες και τους κινδύνους που οδηγούν την οικονομία σε στασιμότητα, που προκαλούν ανησυχία στους πολίτες και αναταραχή στις αγορές. Πρώτη προτεραιότητά μας είναι να θωρακίσουμε και να προετοιμάσουμε την Τράπεζα ώστε να αντιμετωπίσει επιτυχώς τις τρέχουσες προκλήσεις.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Τάκη Θωμόπουλο, ιδιαίτερα αξιόλογο και ικανό στέλεχος, με μεγάλη πορεία και προσφορά στη χώρα από κρίσιμες θέσεις ευθύνης, για τη συμβολή του στην πορεία της Τράπεζας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον απερχόμενο Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Χρήστο Μεγάλου και να του ευχηθώ κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Ο κ. Χ. Μεγάλου συνέβαλε καθοριστικά στο να παραμείνει η Τράπεζα ανεξάρτητη, να ενισχυθεί σημαντικά κεφαλαιακά και να ολοκληρώσει επιτυχώς μια σειρά από συγχωνεύσεις, που προσέθεσαν αξία στον Όμιλό μας.
Θα ήθελα να συγχαρώ τον Φωκίωνα Καραβία για την εκλογή του στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Αποτελεί μια άξια διαδοχή, που την κέρδισε με τη δουλειά του, την προσωπική του πορεία και τη βαθειά εκτίμηση, που χαίρει εντός και εκτός Ελλάδος. Είμαι βέβαιος ότι, με τη συνεργασία και τη συμβολή όλων μας, η Τράπεζα θα διαγράψει υπό την ηγεσία του μία νέα πορεία επιτυχιών και θετικής συνεισφοράς στην οικονομία της χώρας μας.

Πρόθεσή μου είναι να συμβάλω με όλες τις δυνάμεις μου στη διαμόρφωση μιας νέας ισχυρής ηγετικής ομάδας στελεχών από το ιδιαίτερα ικανό στελεχιακό δυναμικό της Τράπεζας, που θα αποτελέσουν το αύριο και το μέλλον του Ομίλου μας. Να συμβάλω, σε συνεργασία με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τη Διοίκηση και τα στελέχη της Τράπεζας, στη συλλογική διαμόρφωση μιας αποτελεσματικής στρατηγικής ανάπτυξης εργασιών, διαχείρισης κινδύνων και βελτίωσης της αποτελεσματικότητας και της κερδοφορίας. Είμαι εδώ για να μοιραστούμε ευθύνες και αγωνίες και όχι προνόμια, να πορευτούμε συλλογικά, να θωρακίσουμε αποτελεσματικά την Τράπεζα, προστατεύοντας παράλληλα τους εργαζομένους, με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα και την αξιοκρατία.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη να συνεχίσουμε να χτίζουμε ισχυρότερους δεσμούς με την πελατεία μας, το προσωπικό μας, την κοινωνία που αγωνιά για ένα καλύτερο και πιο αισιόδοξο μέλλον. Η νέα πορεία της Τράπεζας είναι υπόθεση συλλογική, όπως συλλογική θα είναι και η ηθική και υλική αναγνώριση της επιτυχίας μας.

Σας καλώ όλους σε αυτή την κοινή πορεία δημιουργίας και προοπτικής. Σας προσκαλώ να συνδιαμορφώσουμε τις εξελίξεις, σε ένα ταξίδι που θα έχει προκλήσεις, εμπειρίες και ανταμοιβές για τον καθένα και για όλους μαζί.

Νικόλαος Καραμούζης»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.