ΚΟΣΜΟΣ

Στα βορειοανατολικά της χώρας

Νιγηρία: Τουλάχιστον 18 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας σε σταθμό λεωφορείων

Ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε σήμερα τα εκρηκτικά που έφερε σε έναν σταθμό λεωφορείων στην πόλη Μπίου στην βορειοανατολική Νιγηρία, ενώ ένας δεύτερος σκοτώθηκε προτού προλάβει να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με ένα μέλος μιας πολιτοφυλακής αυτοάμυνας, τον Μπαμπαγκάνα Κιάρι, «τουλάχιστον 18 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τρεις γυναίκες, σκοτώθηκαν (…) και πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν».

Οι δύο βομβιστές έφτασαν στον σταθμό λεωφορείων της Τάσαρ Γκάντου, όπου ο ένας πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε ζωστεί μέσα στο πλήθος των ταξιδιωτών και των πωλητών λίγο πριν τις 16:00 (τοπική ώρα, 17:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες.

Ο δεύτερος βομβιστής έγινε αντιληπτός από το πλήθος, το οποίο τον σταμάτησε και στη συνέχεια τον χτύπησε μέχρι θανάτου, εξήγησε ένας άλλο μέλος της πολιτοφυλακής αυτοάμυνας, ο Ιμπραήμ Τζάτον.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε δύο ημέρες έπειτα από δύο παρόμοιες επιθέσεις σε σταθμούς λεωφορείων. Ο απολογισμός τη μιας στο Κάνο, τη μεγαλύτερη πόλη της βόρειας Νιγηρίας, έχει φτάσει τους 34 νεκρούς, ενώ στο Ποτίσκουμ, την οικονομική πρωτεύουσα της πολιτείας Γιόμπε, 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 27 τραυματίστηκαν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.