ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Η Μέρκελ, η πιο οξυδερκής πολιτικός στην Ευρώπη»

Ο Βαρουφάκης αποθεώνει την Μέρκελ και τον Σόιμπλε

«Η Άνγκελα Μέρκελ είναι η πιο οξυδερκής πολιτικός στην Ευρώπη με διαφορά», τονίζει σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Stern ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε προδημοσίευση της συνέντευξης που δημοσιεύεται αύριο στο εβδομαδιαίο περιοδικό ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λέει ότι «είναι ενδεχομένως ο μόνος Ευρωπαίος πολιτικός που έχει τη στόφα του διανοούμενου. Είναι πεπεισμένος Ευρωπαίος και γέννημα θρέμμα της ομοσπονδιακής ιδέας» τονίζει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών. Για τους Γερμανούς ο Γ. Βαρουφάκης λέει ότι είναι «καλύτεροι Ευρωπαίοι από ότι οι Γάλλοι ή εμείς οι Έλληνες».

Παρά την κριτική που δέχεται, ο Γιάνης Βαρουφάκης εμμένει στο αίτημά του για ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους, γράφει το γερμανικό περιοδικό. «Όταν δεν μπορείς να αποπληρώσεις ένα χρέος τότε αυτό οδηγεί σε ένα κούρεμα» λέει ο υπουργός Οικονομικών. Για μια αναδιάρθρωση υπάρχουν πλήθος ονομασίες και εκεί η γερμανική και ελληνική γλώσσα είναι ιδιαίτερα επινοητικές. Καθοριστικό είναι ωστόσο ότι το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί στο άμεσο μέλλον» υπογράμμισε ο Γ. Βαρουφάκης.

Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.