ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΝΙΝΕΥΗ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ...

Αν οι εκτελέσεις ανθρώπων και μάλιστα με φρικώδη τρόπο (αποκεφαλισμοί, κάψιμο κ.α.) είναι αποτρόπαιες και καταδικαστέες πράξεις για τις οποίες οι ακραίοι μουσουλμάνοι του ISIS πρέπει να τιμωρηθούν, για τις πράξεις βανδαλισμού και καταστροφής των πολιτιστικών μνημείων, στις οποίες επιδίδονται αυτές της μέρες σε μια ιστορική περιοχή - μήτρα της συλλογικής μνήμης της ανθρωπότητας, θα πρέπει να αφανιστούν, με κάθε μέσο, από προσώπου γης.

Αρκετά ο πολιτισμένος κόσμος έχει ανεχθεί αυτούς τους υπανθρώπους. Ναι, τέτοιοι είναι. Δεν είναι μισαλλόδοξοι, είναι τέρατα με ανθρώπινη μορφή -κι ας κρύβουν οι περισσότεροι τα πρόσωπά τους. Η επέμβαση εναντίον τους δεν μπορεί πλέον να βραδύνει άλλο. Είναι ανάγκη να γίνει τώρα.

Οι μουσουλμάνοι του ISIS δεν είναι απλώς ειδεχθείς δολοφόνοι, είναι οι σύγχρονοι Ηρόστρατοι του παγκόσμιου πολιτισμού, είναι οι ολετήρες του ανθρώπινου πνεύματος. Στην Μοσούλη, την αρχαία Νινευή των Ασσυρίων, δεν σπάνε απλώς αγάλματα, δεν καίνε και δεν σκίζουν αρχαίους παπύρους, σπάνια χειρόγραφα και βιβλία ανυπολόγιστης ιστορικής και λογοτεχνικής αξίας, στη Μοσούλη καταστρέφουν τον πολιτισμό ολάκερης της ανθρωπότητας. Πυρπολούν την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, τεμαχίζουν το πνεύμα του, σβήνουν τη μνήμη του.

Δεν δολοφονούν τους ανθρώπους μιας περιοχής, δεν ξεθεμελιώνουν μια χώρα, δεν εξαφανίζουν τα ίχνη της διαδρομής της, το έγκλημά τους δεν είναι τοπικό. Είναι παγκόσμιο. Οι ενέργειες του ISIS δεν είναι πράξεις αποτρόπαιες κάποιων φανατικών και ακραίων μουσουλμάνων, είναι μια συνειδητή επιχείρηση εξόντωσης του Άλλου, του Διαφορετικού, διαγραφής της Ιστορίας και της ανθρώπινης δημιουργίας, αφανισμού τελικά όλων όσοι κατοικούμε στον πλανήτη Γη και δεν είμαστε ομόδοξοί τους.

Γι' αυτό και πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε. Όλοι. Τώρα. Με κάθε μέσο. Να τους καταστρέψουμε πριν μας εξανδραποδίσουν. Να τους εξαφανίσουμε πριν μας αφανίσουν. Να τους ισοπεδώσουμε πριν μας θάψουν. Τώρα. Όλοι. Με κάθε μέσο. Αρκετά με τα λόγια και τις φραστικές καταδίκες. Χρειάζονται πράξεις. Ο πόλεμος δεν είναι τοπικός. Είναι παγκόσμιος. Εμείς κι αυτοί. Ο πόλεμος είναι για μια ζωή με χρώματα, αντιθέσεις και ελευθερία, ενάντια στη μονοτυπία της σκέψης, τη βαρβαρότητα της δικτατορίας και τη φασιστική αχρωματοψία.

Επιτέλους, δεν μπορεί ο πολιτισμένος κόσμος να παραμείνει απαθής. Απαιτείται να αντιδράσει πριν είναι αργά. Δεν μπορεί να θεάται από το εκράν των τηλεοράσεων το ολοκαύτωμα του Ανθρώπου, της Ιστορίας, της Τέχνης, του Πολιτισμού που συντελείται στην γη της αρχαίας Μεσοποταμίας. Δεν επιτρέπεται στα εδάφη της να δημιουργηθεί ένα νέο ισλαμικό χαλιφάτο που θα κυβερνάται με τις αρχές της πλέον ακραίας ερμηνείας της σαρίας, του ισλαμικού ιερού νόμου. Ένα χαλιφάτο-ορμητήριο για να κατακτήσουν τον κόσμο οι "άγγελοι του θανάτου".

Όσοι θέλουμε έναν πολυπολιτισμικό, δημοκρατικό, ελεύθερο, πολυθεϊστικό ή και αθεϊστικό κόσμο πρέπει να τον υπερασπιστούμε. Τώρα και με κάθε μέσο. Διαφορετικά, η επικράτηση του ISIS, όπως γράφει ο Independent, δεν θα σημάνει το τέλος στις «δυτικές» επιρροές στην εκπαίδευση, που σε τελική ανάλυση δικαίωμα τους είναι, αλλά και το τέλος στη διδασκαλία των μαθημάτων της φιλοσοφίας και της χημείας επειδή «προκρίνουν τον πολυθεϊσμό και τη βλασφημία», αποκλεισμό των κοριτσιών από τα σχολεία, τέλος στα σχολικά τραγούδια, τέλος στη λογοτεχνία, τέρμα ακόμη και στα χρώματα στο μάθημα των καλλιτεχνικών τα οποία έχουν απαγορευτεί στην μονολιθική και ασπρόμαυρη δικτατορία του ακραίου σουνιτικού Ισλάμ.

Η ανθρωπότητα για να τα κατακτήσει όλα αυτά, συν την αναγνώριση της ανθρώπινης ζωής ως ανώτερης από οποιαδήποτε άλλη αξία, αγωνίστηκε χιλιάδες χρόνια. Και στα πολιτιστικά μνημεία της, που σήμερα καταστρέφονται στη γη της αρχαίας Μεσοποταμίας από τους βαρβάρους του ISIS, αποτυπώνεται ένα τμήμα αυτής της προσπάθειας, το οποίο είναι "ιερό χρέος" μας να διασώσουμε αν θέλουμε να διασώσουμε τον ίδιο τον Άνθρωπο. Ο ISIS πρέπει να καταστραφεί, πριν μας καταστρέψει. Στην αρχαία Νινεϋή κρίνεται το μέλλον της ανθρωπότητας...

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Πέστα Φελνικο, άς όψοντε ό Φανατισμός καί οί Θρησκίες , οί χριστιανοί πχ όσα εγλυτώσαν από τόν βανδαλισμό, χράπ καί τούς κόβαν αρχίδια καί πένιτα μόνο, αυτοί είναι χειρότεροι τά ισοπεδόνουν.

  2. Χρήστος 16:54 27/02/2015

    Αγαπητέ απευθύνεστε σε ακαλλιέργητους Δημόσιους Άνδρες και Γυναίκες που το μόνο ενδιαφέρον τους είναι το Χρήμα και η Εξουσία . Αν τους ρωτήσεις τι ήταν και που βρίσκετε η ΝΙΝΕΥΊ θα σου απαντήσουν νησάκι του Ειρηνικού!!!!!!!!!!!

  3. Εμφύλιος πόλεμος

    Τρέχοντας στην ιστορία, απ’το γεγονός στο μύθο
    σ’ ασήκωτο ο Εμφύλιος προσομοιάζει λίθο.
    Την πίστη και το δίκαιο ο φθόνος ‘ποσκελίζει
    κι’η ξιπασιά του άπληστου, τ’ αδέλφι αφανίζει.

    Σε κάθε εμφύλιο πολεμούν φαίνεται για το στέμμα
    μα καταντά να πολεμούν για να ρουφήξουν αίμα.
    Εμφύλιος κι’ο Τρωικός και της Πελοποννήσου
    Ρωμαϊκός, Βυζαντινός και του Χριστού εξ’ ίσου .

    Εμφύλιοι στο Μεσαίωνα κι’ακόμα Μουσουλμάνων,
    Ευρώπης και Αμερικής λαών υπερηφάνων.
    Η επιστήμη θέριεψε , ενώνει και τα έθνη
    σε σύγκαιρους εμφύλιους γεννά αβύσσου πένθη.

    Κανών στη φύση ο λέοντας σαν ύαινα να πνίγει
    κι’ ο ύπουλος ο αετός ν΄’ αρπάζει κι’ όπου φύγει.
    Χειρότερα γνωρίσματα διέπουν τους ανθρώπους
    είτε μέσα σε πόλεις ζούν, είτ σ’ άγριους τόπους.

    Κι’ ένα πουλί ξεκρίνεται με το κελάηδημά του ,
    ο σκλάβος είναι πού’σπασε τα άδικα δεσμά του.
    Ακλουθούν τονε πολλοί και Ήρωα τον κράζουν,
    τ’αηδονιού τη λευτεριά και τη φωνή θαυμάζουν .

    Τρέχοντας στην ιστορία και σε μνήμης μέσα πίθο
    ο Εμφύλιος είναι γεγονός και πέρα άπ’το μύθο.
    Ομοίων είναι Πόλεμος , από τη γένν’ αρχίζει
    μία ζωή μόνο κρατά , θάνατος τα χωρίζει.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.