ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

Τι θα περιλαμβάνει

Την επόμενη εβδομάδα η ρύθμιση για τα χρέη στα Ταμεία

Την  επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η διάταξη για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως ανέφερε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης μετά τη συνάντησή του με την ηγεσία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο και συνολικά μέσα στο επόμενο εξάμηνο, θα έχουν κατατεθεί όλες οι νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες θα υλοποιούνται οι εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Σε αυτές περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, η επαναφορά της 13ης σύνταξης για τις συνταξιούχους οι οποίοι λαμβάνουν συντάξεις κάτω των 700 ευρώ, η αναπροσαρμογή επιδομάτων του ΟΓΑ και η επ' αόριστον αναστολή εφαρμογής των διατάξεων για τη μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Παράλληλα, θα ρυθμιστούν τα ασφαλιστικά θέματα όπως η διατήρηση των ορίων ηλικίας για τις προ του 1983 ασφαλισμένες, μητέρες ανηλίκων.

Επίσης, θα οριστούν τα 50 ένσημα ως ελάχιστο όριο για την παροχή ασφαλιστικής ενημερότητας και θα αποκλειστούν μειώσεις στο ΕΚΑΣ., θέματα για τα οποία έχουν εκδοθεί ήδη σχετικές εγκύκλιοι.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.