ΕΛΛΑΔΑ

Πόσοι επιστρέφουν

Τον Μάρτιο το νομοσχέδιο για την αποκατάσταση των απολυμένων στο Δημόσιο

Τον Μάρτιο θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την άμεση αποκατάσταση όλων όσοι απολύθηκαν με τις μνημονιακές δεσμεύσεις, καθώς και ένα πρόγραμμα «μίνι εθελοντικής κινητικότητας» για την επανατοποθέτησή τους, έκανε γνωστό ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος προανήγγειλε ριζικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση.

Για την κατάθεση του πρώτου νομοσχεδίου, που αφορά την επαναφορά στην εργασία όσων απολύθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, ο κ. Κατρούγκαλος σε συνάντησή του με διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο υπουργείο είπε, ότι θα επιστρέψουν συνολικά περίπου 3.900 υπάλληλοι, εκ των οποίων 1.030 είναι αυτοί που έχουν απολυθεί, περισσότεροι από 1.800 βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και περίπου 1.040 που εργάζονται με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις. Μάλιστα, υποστήριξε ότι το κόστος της επαναπρόσληψής τους περιορίζεται στα 22.832.000 ευρώ.

Όσον αφορά τη «μίνι εθελοντική κινητικότητα» όσων επιστρέψουν, διευκρίνισε ότι θα υπάρξει ένας κατάλογος από θέσεις που θα μπορούν να μετακινηθούν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, σύμφωνα με τις ανάγκες υπουργείων, αλλά στην περίπτωση που δεν το επιλέξουν τότε θα επιστρέψουν στη θέση από την οποία απολύθηκαν.

Επίσης, στο ίδιο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται διατάξεις για την αναμόρφωση του πειθαρχικού δικαίου, κόβοντας τις τιμωρητικές διατάξεις, αλλαγές στο σύστημα επιλογής προϊσταμένων, στο οποίο θα καταργηθούν οι γραπτές εξετάσεις, ενώ θα διατηρηθούν η συνέντευξη (με μειωμένο ποσοστό στο σύνολο της αξιολόγησης) και τα τυπικά προσόντα.

Για το επόμενο εξάμηνο προγραμματίζονται οι ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος, με την κατάθεση νομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει τον προσδιορισμό των αναγκών και των αρμοδιοτήτων ανά υπουργείο, τα περιγράμματα θέσης, που ποτέ δεν έγιναν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, καθώς και το νέο σύστημα αξιολόγησης του προσωπικού, που θα επιβραβεύει τους καλύτερους.

Επιπλέον, σημείωσε ότι θα διοριστούν, σταδιακά, οι 6.000 αδιόριστοι του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με τις ανάγκες της κρατικής μηχανής, ότι το παλιό σύστημα αξιολόγησης «παγώνει» και ότι θα προωθήσει τα ψηφιακά ΚΕΠ, στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.