ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή

Βαρουφάκης: Εάν δεν είμαστε διατεθειμένοι να διανοηθούμε τη ρήξη τότε δεν υπάρχει διαπραγμάτευση

Εάν δεν είμαστε διατεθειμένοι να διανοηθούμε τη ρήξη τότε δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης από το βήμα της Βουλής κατά την ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων.

«Εκλεχτήκαμε για να διαπραγματευτούμε μία νέα συμφωνία. Είναι αστείο να μας κατηγορούν ότι θέλουμε μία συμφωνία – γέφυρα ανάμεσα στην τοξική συμφωνία και σε μία μη τοξική συμφωνία», είπε επίσης ο υπουργός Οικονομικών.

Ωστόσο υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί ένα πρόγραμμα που ευνοεί την «πυραμιδική λιτότητα» η οποία όπως είπε λειτουργούσε με αποικιακά χαρακτηριστικά εις βάρος των πολλών και προς όφελος των λίγων.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε στην ομιλία του ότι η κυβέρνηση αποδέχεται «0% του μνημονίου».

«Πόσο ποσοστό του μνημονίου αποδεχόμαστε; Ακριβώς 0%. Δεν θα αποδεχθούμε ούτε μία λέξη, ούτε μία γραμμή που αυξάνει τους φόρους, τις εργασιακές σχέσεις...», είπε χαρακτηριστικά.

«Προτείνουμε γέφυρα προς ένα αμοιβαίο επωφελές συμβόλαιο για την Ευρώπη. Αυτή η κυβέρνηση προσέρχεται όρθια στο Eurogroup», τόνισε ακόμα και συμπλήρωσε:

«Μόνη μας τακτική θα είναι να προσέλθουμε με λογικές σώφρονες προτάσεις. Δεν θα πάμε με καμία διάθεση τακτισμού», ανέφερε για τις αυριανές διαπραγματεύσεις στο Eurogroup και πρόσθεσε με έμφαση: «χωρίς μπλόφες, χωρίς περιστροφές. Αυτή θα είναι η πανούργα τακτική μας».

Ακόμη ο κ. Βαρουφάκης έκανε λόγο για απερισκεψία κάποιων εταίρων, τους οποίος κατήγγειλε, ότι παίζουν παιχνίδια αντί να δώσουν στην Ελλάδα κάποιες εβδομάδες προκειμένου να παρουσιάσει τις θέσεις της.

Ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης σημείωσε πως με την  ψήφο εμπιστοσύνης σήμερα εγκαινιάζεται η αντιμνημονιακή πολιτική της χώρας μας, επανέλαβε πως δεν δέχεται την τρόικα των τεχνοκρατών, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι αποδέχεται τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.