ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Το φάρμακο είναι τοξικό και το ξέρει ο γιατρός»

Βαρουφάκης προς ΕΕ: Δεν σκίζουμε το μνημόνιο, δεν θα ζητήσετε τυφλή εφαρμογή

Μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις έστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Ο κ. Βαρουφάκης απευθυνόμενος στους δανειστές  επισήμανε πως «ούτε εμείς θα σκίσουμε το Μνημόνιο αλλά ούτε και εσείς θα ζητήσετε τυφλή εφαρμογή».  Πρόσθεσε δε πως το 70% του μνημονίου θα προβλέπεται στο πρόγραμμα -γέφυρα.

Σημείωσε δε ότι, «το φάρμακο είναι τοξικό και το κακό είναι πως το ξέρει και ο γιατρός», ενώ κατήγγειλε ότι οι συνομιλητές του έχουν αναγνωρίσει πως το πρόγραμμα δεν αποδίδει αλλά μόνο πίσω από κλειστά μικρόφωνα.

«Απαιτούμε μια νέα συζήτηση για την ουσία του προβλήματος, επειδή οι πολιτικές που απαιτούν να καταπιούμε, είναι μέρος του προβλήματος και όχι το πραγματικό φάρμακο» συνέχισε ο κ. Βαρουφάκης, ζητώντας εκ νέου μια μεταβατική συμφωνία που θα επιτρέψει στην ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει σε εύλογο χρόνο τις προτάσεις της για τη διαπραγμάτευση του χρέους.

«Στη διαπραγμάτευση θα προσέλθω με τη σκέψη ότι εκπροσωπώ το 40% που μας ψήφισε, αλλά και το 60% που δεν μας ψήφισε. Θα κρατώ κατά νου τις συγκινητικές προτροπές «να μην κάνουμε πίσω» αλλά και τις προτροπές να βρούμε μια λύση.

Εύχομαι ότι δεν θα υπάρξει ελληνική ψυχή, που όπως οι μαυραγορίτες της Κατοχής προσεύχονταν, "βάστα Ρόμελ"».

Απαντώντας εκ μέρους της ΝΔ, ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι διέκρινε στην ομιλία του Γ. Βαρουφάκη «στροφή στον πολιτικό ρεαλισμό» για να προσθέσει αργότερα πως «αν θέλετε πραγματικά χρόνο, δεν έχετε παρά να ζητήσετε την παράταση του υφιστάμενου προγράμματος».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.