ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τι είπε ο ειδικός πραγματογνώμονας

Το ειδικό δικαστήριο καλεί τη συνεργάτιδα του Διώτη για τη λίστα Λαγκάρντ

Την κλήτευση της δικηγόρου Γαλάτειας Μανέ, η οποία ήταν συνεργάτης του πρώην ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη και φέρεται να τον είχε βοηθήσει στην αντιγραφή του επίμαχου usb με τα αρχεία της λίστας Λαγκάρντ αποφάσισε πριν  το Ειδικό Δικαστήριο. Παράλληλα , αποφάσισε αύριο να γίνει και ταχύτατη προβολή της λίστας Λαγκάρντ.

Η συνεδρίαση συνεχίζεται με ανάγνωση εγγράφων από τη δικογραφία.

Νωρίτερα κατέθεσε στο Δικαστήριο ο ειδικός πραγματογνώμονας της ΕΛΑΣ Απόστολος Δελτσίδης που διενήργησε έρευνα στην παλιά λίστα Λαγκάρντ, αυτή που ήρθε αρχικά από τη Γαλλία, αλλά και στο αντίγραφο της που έφθασε αργότερα για να γίνει σύγκριση και να φανεί, ότι τρία αρχεία έλειπαν με λογαριασμούς συγγενών του πρώην υπουργού από την αρχική λίστα.

Ο μάρτυρας δεν μπόρεσε να είναι κατηγορηματικός για το πότε, που και πως έγινε η διαγραφή των τριών ονομάτων των συγγενών του πρώην υπουργού.

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου επέμενε με δεκάδες ερωτήσεις για το πως μπορεί να διαγραφούν αρχεία, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Τάκης Βασιλόπουλος, ρώτησε ευθέως τον μάρτυρα «αν μπορούσαν τα αρχεία να σβηστούν όταν η λίστα ήταν σε στικάκι στο ΣΔΟΕ χωρίς να αφήσει ίχνη» για να λάβει την απάντηση ότι »μπορεί αν ήταν άριστος ο χρήστης που έκανε τη διαγραφή»

Καταλήγοντας, ο συνήγορος σημείωσε ότι το πρώτο USB που συνδέθηκε στον υπολογιστή του Γ. Διώτη δεν προκύπτει πως είναι αυτό που του είχε δώσει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενώ πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζουμε ποσά αρχεία είχε αυτό ( δηλαδή αν είχε 2059 η 2062)

Σχολιάζοντας την κατάθεση του πραγματογνώμονα ο έτερος υπερασπιστής Βασίλης Δημακόπουλος επισήμανε ότι δεν παράγεται η βεβαιότητα ώστε να να συναγάγει κανείς από την πραγματογνωμοσύνη ασφαλή συμπεράσματα, ούτε καν επισφαλή, που να άγουν σε ενοχή του Γ.Παπακωνσταντίνου.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.