ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τι καταθέτουν μάρτυρες υπεράσπισης

Η δίκη Παπακωνσταντίνου στο ειδικό δικαστήριο-Αύριο η απολογία του πρώην υπουργού

Απολογείται αύριο το μεσημέρι στο Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ο οποίος δικάζεται για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Η διαδικασία σήμερα συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης.  Πρώτος εξετάστηκε ο κ.Παναγιώτης Πάτσης, ορκωτός λογιστής.

Ο μάρτυρας χαρακτήρισε αόριστες τις εκθέσεις του ΣΔΟΕ. Δεν δόθηκε στους φορολογούμενους συγγενείς του πρώην υπουργού ο επαρκής χρόνος για να συλλέξουν στοιχεία, σημείωσε.

Επιπλέον είπε ότι μαζί με την έκθεση του ΣΔΟΕ είχαν δοθεί και έγγραφες εξηγήσεις για συγκεκριμένους λογαριασμούς καθώς και παραστατικά, αλλά δεν έγιναν δεκτά από το ΣΔΟΕ. Όλα τα ποσά δεν είναι μη φορολογηθείσα ύλη όπως λέει το ΣΔΟΕ.

Επρόκειτο για καταθέσεις, ρευστοποιήσεις, κλπ. Ο μάρτυρας στη συνέχεια αναφέρθηκε στον υπολογισμό με τη μέθοδο της καθαρής θέσης από το ΚΕΦΟΜΕΠ σύμφωνα με την οποία δεν προκύπτει αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη.

Υπεράσπιση: Πως φορολογούνται τελικά οι Έλληνες; Η μέθοδος του ΣΔΟΕ που αθροίζει καταθέσεις χωρίς να ερευνά το πόθεν έσχες αυτών, είναι ορθή;

Μάρτυρας: Όχι βέβαια.

Υπεράσπιση: Το ΣΔΟΕ γνωρίζει ότι ψεύδεται όταν λέει πως το 1997 δεν είχαν εισοδήματα; Πρόκειται για θρασύτητα του ΣΔΟΕ κάνουν απόπειρα καταπίεσης οι του ΣΔΟΕ. Και πως ζούσαν τόσα χρόνια, με ελεημοσύνες της εκκλησίας;

Εξετάστηκε ο τελευταίος μάρτυρας, ο καθηγητής Σωκράτης Κάτσικας

Τελευταίος μάρτυρας εξετάστηκε ο καθηγητής πανεπιστημίου Σωκράτης Κάτσικας, ο οποίος αναφέρθηκε στο τεχνικό μέρος της υπόθεσης λόγω της ειδικότητάς του στον ψηφιακό τομέα.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στις πραγματογνωμοσύνες που έχουν διενεργηθεί επισημαίνοντας ότι ακόμα και αν είχαμε όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές λόγω του μεγάλου διαστήματος που έχει περάσει θα ήταν απαγορευτική η αξιοποίησή τους, καθώς χρησιμοποιήθηκαν και στη συνέχεια.

Επικαλούμενος την εμπειρία του από όταν ήταν γενικός γραμματέας επικοινωνιών είπε ότι τα μέλη των κυβερνήσεων εφαρμόζουν την πρρακτική να παίρνουν μαζί τους τον σκληρό δίσκο.

Πρόεδρος.Γιατί το κάνουν αυτό;
Μάρτυρας .Εγώ δεν το έκανα.
Πρόεδρος .Δεν λέω για εσάς για όσους το κάνουν.
Μάρτυρας .Εικασία κάνω.Έχουν μια ιδιότυπη τεχνοφοβία και αυτό εντάσσεται στην πρακτική κάλλιο γαιδουρόδενε παρά γαιδουρογύρευε...

Απαντώντας σε ερώτηση του αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας Γιώργου Μπομπολη για το τι θα έκανε στη θέση του κατηγορούμενου ,ο μάρτυρας είπε πως θα έκανε το ίδιο (σ.σ. θα μετέφερε τα αρχεία από το σιντί στο στικάκι)για λόγους ευχρησίας.
Η δίκη διεκόπη με την απολογία του Γ,Παπακωνσταντίνου. Αύριο είναι η μεγάλη στιγμή της διαδικασίας.Η κορύφωση είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του δικαστηρίου Νίκος Πασσος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.