ΥΓΕΙΑ

Έρευνα Πανεπιστημίου στο Πεκίνο

Γιατί πρέπει να μάθετε πιάνο στα παιδιά σας

Έρευνα αποδεικνύει ότι τα άτομα που ξεκίνησαν από παιδιά να παίζουν πιάνο εκτός από καλοί μουσικοί, γίνονται και ιδιαίτερα έξυπνοι άνθρωποι!!!

Σύμφωνα με έρευνα του Beijing Normal University , η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου ενδυναμώνει τον εγκέφαλο. Πιο συγκεκριμένα η έρευνα υποστηρίζει ότι μαθαίνοντας πιάνο πριν από την ηλικία των 7 χρόνων, ο εγκέφαλος αναπτύσσεται γρηγορότερα.

Σύμφωνα με τη Dailymail, οι Κινέζοι ερευνητές μελέτησαν το μυαλό 48 αντρών και γυναικών, ηλικίας 19 με 21 ετών, που είχαν παρακολουθήσει όλοι τους τουλάχιστον ένα χρόνο μαθημάτων, μερικοί από τους οποίους είχαν ξεκινήσει από τριών ετών.

Όσοι έπαιζαν ένα μουσικό όργανο από μικρή ηλικία, είχαν αυξημένη την αίσθηση του προγραμματισμού και της διαχείρισης του χρόνου. Επιπλέον, είχαν αυξημένη ακοή.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μέρη του εγκεφάλου επηρεάζονται και αναπτύσσονται γρηγορότερα λόγω της μουσικής.

Οφέλη έχουν επίσης και όσοι ενήλικες έχουν σταματήσει να παίζουν μουσικά όργανα, αλλά είχαν καταπιαστεί μ’ αυτά σε μικρότερη ηλικία, αφού ο εγκέφαλός τους αντιλαμβάνεται τους ήχους πολύ γρήγορα.

Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι η εξάσκηση ενός μουσικού οργάνου ενισχύει το IQ, ενώ βοηθάει στην ταχύρυθμη εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας!

Καλά λοιπόν τα Αγγλικά και τα Γαλλικά, αλλά μήπως πρέπει δώσουμε έμφαση στο πιάνο όσον αφορά τα παιδιά.

Πηγή: youmag.gr

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Με ολα τα μουσικα οργανα συμβαινει αυτο.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.