ΕΛΛΑΔΑ

Ενδοοικογενειακή βία

Οι γυναίκες λύνουν τη σιωπή τους και μιλάνε για τον εφιάλτη που ζούνε

Ολοένα και περισσότερες γυναίκες, που πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας,  έχουν την ανάγκη να μιλήσουν για τον εφιάλτη που βιώνουν, αναζητώντας ψυχοκοινωνική στήριξη, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΜΚΟ  «Καταφύγιο Γυναίκας».

Σύμφωνα με την κοινωνική λειτουργό του «Καταφυγίου» Ζωή Πασσιά, η «έξαρση των social media και η δημοσιότητα που έχουν πάρει περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, έχουν συντελέσει στην αύξηση των γυναικών που προσέρχονται στη δομή».

«Έχουν πιο μεγάλη ανάγκη να μιλήσουν και να κάνουν το πρώτο βήμα» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Πασσιά, αναφερόμενη και σε στοιχεία της ΜΚΟ για την τελευταία τετραετία. Αναλυτικότερα, από το 2011 οπότε και ξεκίνησε η λειτουργία του «Καταφυγίου», έως και το 2013, στη δομή απευθύνθηκαν 850 άτομα, εκ των οποίων τα 432 έλαβαν τις υπηρεσίες του και, συγκεκριμένα, ψυχολογική στήριξη και νομική συμβουλευτική.

«Ωστόσο, μόνο το 2014, απευθύνθηκαν στο ''Καταφύγιο γυναίκας'' 597 άτομα, γεγονός που αποδίδεται και στη δημοσιότητα που πήρε η δομή αλλά και στην αλλαγή νοοτροπίας των γυναικών» εξήγησε η κ. Πασσιά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.