ΚΟΣΜΟΣ

Σύντομα θα γίνουν οι επιδρομές

Οι Αμερικανοί θα βομβαρδίσουν τους τζιχαντιστές στο Τικρίτ

Σε πλήγματα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στην ιρακινή πόλη Τικρίτ σχεδιάζει να προχωρήσει η διεθνής συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ , όπως δήλωσε ένας Αμερικανός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters σήμερα, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Η δήλωση αυτή πρακτικά επιβεβαιώνει όσα είπε νωρίτερα ο πρόεδρος του Ιράκ Φουάντ Μασούμ. Ο Αμερικανός αξιωματούχος απέφυγε να αναφερθεί στο χρονοδιάγραμμα των επιδρομών.

Νωρίτερα  τόσο ο Λευκός Οίκος όσο και το Πεντάγωνο απέφυγαν να σχολιάσουν την πρόβλεψη που έκανε ο Μασούμ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο ίδιο πρακτορείο, ότι δηλαδή οι σύμμαχοι θα προχωρήσουν πολύ σύντομα σε επιδρομές εναντίον των θέσεων του ΙΚ στην πόλη Τικρίτ, τη γενέτειρα του Σαντάμ Χουσέιν.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ περιορίστηκε να πει ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν —παρέχοντας μέρος των πληροφοριών που συλλέγουν από αέρος— τις επιχειρήσεις των ιρακινών δυνάμεων στο Τικρίτ, προσθέτοντας πως δεν έχει κανένα άλλο σχόλιο να κάνει σχετικά με ενδεχόμενες αποφάσεις της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των ΗΠΑ για την κλιμάκωση της αμερικανικής εμπλοκής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.